Pozdravljeni!
Alkoholno pijačo iz medu poznamo kot medico.
Zanima me če obstaja še kakšna alkoholna pijača, ki je dosti močna ali tudi ne samo da je v mixu z medam.
Ne medico!
L.P. Switro
Switro
Pozdravljeni!
Alkoholno pijačo iz medu poznamo kot medico.
Zanima me če obstaja še kakšna alkoholna pijača, ki je dosti močna ali tudi ne samo da je v mixu z medam.
Ne medico!
L.P. Switro
Switro
16. avg 2006 6:48
čao, v bazi imaš žajbljev limončelo iz žajblja, limon in meda. Super zadeva! Lep pozdravček, S.
16. avg 2006 8:48
Jaz delam doma med z sadjevcem in limonami. Podobno je medici, le da je zraven primešana še "kao" limonca. Okus pa je božanski. Kyara
16. avg 2006 10:28
Mi naredimo žajbljevo medeno pijačo. Zelo preprosto, V literski steklenici - dobro domače žganje- odlijem 2 dc žganja in dam toliko meda, da je steklenica polna ter vejico žajbla ( deset listov). Vsak dan malo pretresem, da se med počasi stopi. Kakšnih 14 dni. Kot zdravilo, aperitiv ali dežistiv. Pozdrav, antonija
16. avg 2006 10:54
Iz medu v osnovi obstajajo tri pijače: medeno vino ali medica medeno žganje medeni liker- temu ljudje napačno rečejo medica. Na tem področju skratka vlada zmeda in tako ljudje vsemu temu rečejo medica, čeprav so to tri povsem različne pijače. Nekaj več o teh pijačah: http://users.volja.net/stane-plut/stran_nova/splosno LP magnolija
16. avg 2006 11:52
Tako kot je že napisala magnolija, dodala bi samo še to medeni liker ali med v žganju marelicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom
Ajdove palačinke s slivami in sladoledom