16. avg 2006 22:21
Da še jaz pristavim piskrček! Pred 18 leti sem imela hudo vnetje trebušne slinavke (akuta)! In pa seveda poln žolčnik kamnov. Najprej so me 14 dni "postili", da se mi je vnetje malo pomirilo, potem sem bila operirana in so mi odstranili žolčnik.
Zdaj pa dieta. Tudi jaz sem dobila v bolnišnici en listek-bore malo je bilo razvidno, kaj in kako. Samo prepovedana in dovoljena živila. Zdaj pa se znajdi, kakor veš in znaš. Vse sem jedla samo kuhano, od zelenjave, mesa, krompirja, testenin, jajc nobenih itd..... In to sem počela, reči in piši sigurno strogo 5, 6 let, dokler nismo vsi skupaj, z zdravniki vred ugotovili, da sem s strogo dieto pretiravala in da sem si sferderbala še črevesje. Ko sem začela hrano dodajati in spreminjati, sem imela hude težave s črevesjem, vrstile so se driske, slabosti, bruhanje itd....Zdravnik je rekel, da sem se predolgo držala diete. In tako še danes, po 18 letih ne jem vsega, svinjskega mesa, zaseke, alkohola itd..... Na ostalo hrano sem se navajala kar nekaj let, zdaj lahko rečem, da nimam več večjih problemov, razen občasno. Alkoholu sem se pa odpovedala za večno, saj je največ povratnikov (ki se jim ponavlja vnetje trebušne slinavke) ravno tistih, ki nimaj mere pri alkoholu.
Torej priporočam, da se nekaj časa držite diete, potem pa počasi dodajate hrano, jejte več obrokov, toda manjše porcije.
To so moje izkušnje!
Pa lep pozdrav in veliko zdravja!
Galja