Kaj bi bil krem sir po naše? Izraz je srbski... A je to skuta ali kaj drugega?
LP,
Staša
Kaj bi bil krem sir po naše? Izraz je srbski... A je to skuta ali kaj drugega?
LP,
Staša
11. avg 2006 9:31
mogoče kaka philadelphia - midva sva zadnjič delala en recept v ang jeziku, kjer je bil tudi omenjen krem sir pa sva kar to dala, morda kak mascarpone, ricotta??? p
11. avg 2006 9:50
Morda je to sirni namaz? ABC in kot je Maja povedala. lp Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 11. avg 2006 09:51:05
11. avg 2006 9:52
Hmmm... saj to me muči. Anera je objavila link do tega recepta: http://www2.serbiancafe.com/kuvar/7/1966 in bi rada sprobala ker je po izgledu nekaj zanimivega. Zdaj pa me muči to: skuta bi se med pečenjem verjetno napihnila in razpokala in ne bi bilo tako lepo, sirni namazi so bolj slani in ne vem, če bi pasali v ta recept (morda pa?) kisla smetana - bi verjetno pisalo kakšno kiselo vrhnje... Torej: s čim naj poizkusim? Staša
11. avg 2006 9:59
staša meni se npr smetanov tamar, navadna philadelphia itd ne zdijo nič slani...jaz bi zagotovo vzela to...
11. avg 2006 10:10
Jaz bi rekla, da mascarpone ne more bit napačna izbira ;) ali pa karkoli od predlaganega (Philadelphia, smetanov Tamar) LP Neži Dan, ko se nismo smejali, je minil nekoristno :)
11. avg 2006 10:12
Tudi jaz mislim, da je kremni sir ala Tamar kar dobra izbira, glede na to, da je v bazi receprotv tudi tiramisu, kjer namesto Mascarponeja vzamemo Tamar sir. http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1493 Ana Češnovar Sporočilo je spremenil(a) veverica dne 11. avg 2006 10:14:13
11. avg 2006 10:46
No, saj sicer tudi jaz zmešam za tiramisu namesto mascarponeja smetanov sirni namaz in skuto. Nam je celo boljše. Ok, poskusim s smetanovim Tamarjem (je bolj poceni... ) Itak mi doma vse pojejo, kar jim pred nos ruknem... tudi če ne uspe. Javim kako bo uspelo... Hvala vsem! Staša
11. avg 2006 11:25
za tiramisu je tud mileram super jaz povsod kjer je kaj takega uporabim mileram
11. avg 2006 21:33
Tamar definitivno, pa mascarpone tudi, vsaj za moj okus. LP! fakin712
11. avg 2006 21:40
To je tamar ali filadelfija ali rama sirni namaz in..., skratka po srbsko je krem sir tisti sir, ki se maže. Ni pa to sir v trikotnikih, kot na primer zdenka sir.Preverjeno pri srbih! KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek s piščancem in zelenjavo
Veganski sladoled z navihanci