11. avg 2006 9:14
Jaz grem pri takih situacijah, kot je tvoja, na zelo ziher variante: kuham tisto, za kar sem prepričana, da znam. Gostiteljica mora biti predvsem samozavestna, če boš pa ves čas z mislimi o tem, kaj imaš na štedilniku, bo samozavesti malo manj...
Z eksperimenti se ukvarjam takrat, ko kuham za domače. Oni me imajo tako radi, da pojedo tudi tisto, kar prvič ni najbolj uspelo...
Tvoj jedilnik je čisto kul - morda je notri malo veliko ogljikovih hidratov (kruh, polenta, torta), tako da bi morda veljalo razmislit, če ne bi bila sladica malo bolj light (ker imaš v bistvu dve sladici) - recimo, namesto torte ti predlagam melono s sirom (ker že s kruhom dokazuješ, da znaš peči)
Solata: Kakšna (mene vedno znova presune, koliko ljudi celo leto je zeleno solato, ker ne vedo, da je še kaj drugega)? Zanesljiv uspeh pri kosilu je, če se ponudi več solat. Preizkušene zmagovalke so naslednje:
- korenčkova: kuhan korenček, sesekljan česen, sesekljan peteršilj, oljčno olje, limonin sok
- mlad stročji fižol, paprika, mozzarella, oljčno olje, balzamični kis
- krema iz avokada in jabolk - jabočni krhlji, limonin sok, avokado in to zmešaš s paličnim mešalnikom
Aperitiv: šampanjec je vedno primeren (to je tudi edini aperitiv, ki ga pijemo dame). Eventuelno za moške kakšna aromatična travarica (če jo imaš) - če je pa nimaš, ostani na šampanjcu. Kakšni domači zvarki v smislu borovnice v žganju ali pa kakšni brinovci ipd... to se pije na kmečkih turizmih, tvoj dom pa ni kmečki turizem.
Vendelina jr.