Pomoč pri jedilniku

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

tema odprta - 10. avg 2006 22:22 | ogledi: 1.661 | odgovori: 2

Znašla sem se v zagati. Naslednji teden imam goste, ki so se sami povabili na kosilo. Ker bi rada to kosilo naredila zanimivo in neobičajno, vas prosim za pomoč.

Ker ste edno polne idej, vas prosim, da mi pomagate.

Razmišljam, da bi za predjed postregla doma pečene, popečene kruhke premazane z olivnim oljem in česnom. Kaj ponuditi zraven?

Juho bi preskočila. Za glavno jed bi lahko pripravila ribe v culici s polento, ki so ji primešana zelišča in sir. Solata.

Sladica - dobra torta in ledena kava.

Kaj ponuditi za aperativ?

Zahvaljujem se za vsako idejo, namig in popravek mojih predlogov.

PACKA

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. avg 2006 9:14

Jaz grem pri takih situacijah, kot je tvoja, na zelo ziher variante: kuham tisto, za kar sem prepričana, da znam. Gostiteljica mora biti predvsem samozavestna, če boš pa ves čas z mislimi o tem, kaj imaš na štedilniku, bo samozavesti malo manj... Z eksperimenti se ukvarjam takrat, ko kuham za domače. Oni me imajo tako radi, da pojedo tudi tisto, kar prvič ni najbolj uspelo... Tvoj jedilnik je čisto kul - morda je notri malo veliko ogljikovih hidratov (kruh, polenta, torta), tako da bi morda veljalo razmislit, če ne bi bila sladica malo bolj light (ker imaš v bistvu dve sladici) - recimo, namesto torte ti predlagam melono s sirom (ker že s kruhom dokazuješ, da znaš peči) Solata: Kakšna (mene vedno znova presune, koliko ljudi celo leto je zeleno solato, ker ne vedo, da je še kaj drugega)? Zanesljiv uspeh pri kosilu je, če se ponudi več solat. Preizkušene zmagovalke so naslednje: - korenčkova: kuhan korenček, sesekljan česen, sesekljan peteršilj, oljčno olje, limonin sok - mlad stročji fižol, paprika, mozzarella, oljčno olje, balzamični kis - krema iz avokada in jabolk - jabočni krhlji, limonin sok, avokado in to zmešaš s paličnim mešalnikom Aperitiv: šampanjec je vedno primeren (to je tudi edini aperitiv, ki ga pijemo dame). Eventuelno za moške kakšna aromatična travarica (če jo imaš) - če je pa nimaš, ostani na šampanjcu. Kakšni domači zvarki v smislu borovnice v žganju ali pa kakšni brinovci ipd... to se pije na kmečkih turizmih, tvoj dom pa ni kmečki turizem. Vendelina jr.

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

11. avg 2006 9:58

Zdaj se je vreme ohladilo in bi že pasala ena fina domača zrlenjavna juha, jo na palični mešalnik zmiksaš in lepo dekoriraš s tremi kapljicami bučnega olja in dvemi paličicami drobnjaka.Če mi bo ratal bom naložila slikco. Dobro in efektno. Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 11. avg 2006 10:39:25

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti