28. jun 2013 9:42
Nekega dne mi je sin dejal, da na vikendu veliko bolje skuham govejo juho kot doma. Ta ugotovitev mi je dala misliti. Primerjala sem oba načina kuhanja, oba lonca, celo na količine (od oka) sem malce popazila.
Ugotovitev je bila, da na vikendu kuhamo na štedilniku na drva, kjer juha potrebuje kar nekaj šasa da zavre, doma na plinu oz. navadni električni plošči. Tako smo začeli od jeseni do pozne pomladi kuhati na štedilniku na drva tudi doma. Ugotovili smo, da čas kuhanja ni bistveno daljši, so pa nekatere jedi bolj okusne - ričet, jota, obara, da nekatere stvari ne uspejo -biskvit, da pa so mlinci pečeni na želeni plošči enkratni in da se, kar je največ vredno več pogovarjamo in družimo ob vonju po lesu.
Preko poletja uporabljamo plin in električno pečico. Neaktere stvari skuhamo na na navadni električni plošči, ker je pač postopek tak (ali pa zadeve na plinu ne obvladamo) - rižota.
Pred časom, predvsem zaradi tega, da imam prenosni manjši kuhalnik tudi za kuhanje zunaj smo v Hoferju kupili indukcijski kuhalnik - ena plošča. Kakšne posebnega navdušenja ni nad njim ni, je pa zelo uporaben, ko kuham slaščičarsko kremo, topim čokolado, saj je regulacija temperature dobra in v trenutku odzivna. kako se bo obnesel na taborenju bomo še videli. Posode nisem kupila ali menjala, saj je emo črna čisto OK.
Torej pri naši hiši glasujemo za drva (zahtevajo tudi malce več organizacije in čiščenja) in plin.
Lepo se imejte in dober tek, vseeno kje je kuhano, samo da je in da je dobro.
marjanaj