12. apr 2008 7:19
Ko je Bog ustvaril človeško telo so hoteli biti vsi deli telesa šef. Možgani so rekli:Ker mi kontroliramo delovanje vseh delov in za njih tudi mislimo ter smo izredno pametni je prav, da smo šef mi!
Noge so rekle: Ker človeka odpeljemo tja, kamor on želi, moramo biti mi šef!
Oči so rekle: Ker pazimo na to, od kod grozi nevarnost za človeka, moramo mi biti šef!
Srce je reklo: Ne! Šef bom jaz, saj sem motor in brez mene človek ne bi mogel živeti!
Genitalije so rekle: Ker mi skrbimo za človekovo zabavo je prav, da smo me šef!
In tako so se javili tudi drugi človekovi organi jetra, ledvica, žolč.... , nenadoma pa se je oglasila še rit, ki je prav tako hotela postati šef. Vsi človeški deli so se glasno krohotali, ko so slišali, da se je oglasila tudi rit. Ker je bila rit užaljena in jezna, da se norčujejo iz nje, se je zaprla. Kuhala je mulo in zavračala opravljaje svojih nalog. Zato so možgani postali vročični, iz oči je pričelo sijati, postale so zabuhle in boleče, noge so postale težke in slabotne, roke so zaspale in opletale ob telesu, želja po seksu je bila na ničelni točki, srce in ledvica pa so s težavo opravljali svoje funkcije. Vsi človeški organi
so se obrnili na možgane in jih zaprosili, da naj rit priznajo kot šeficočloveškihorganov.Ko je rit postala šeficainokolisebenasvinjala polno dreka, so vsi organi pričeli spet normalno funkcionirati. In moralni nauk te zgodbe?