10. jul 2016 22:00
Še par vicev, pol pa ugasnem........
Opravila:
Umrla sta brata. Eden je odšel v nebesa, drugi pa v pekel.
Ko sta se po več letih srečala, sta se pogovorila o onostranskem življenju:
- Jaz dnevno naložim voziček drv in jih odpeljem do peči, je rekel brat, ki je živel v peklu.
- Jaz moram pa vsak dan čistiti zvezde, pihati oblake v vse smeri, vsako jutro moram zbuditi Sonce, da ne zaspi...
- Zakaj pa imaš tako veliko opravil??? se je začudil prvi brat.
- Ni ljudi...je zastokal brat iz nebes. "Premalo nas je!"
-----~~~~~-----~~~~~.................................................
Neprimerna žena:
Janez je Primožu predstavil svojo ženo. Primož mu je zašepetal na uho:
- Ta pa res ni primerna za tebe. Lahko bi si našel kaj boljšega.
- Kaj pa ji manjka?
- Mozoljsta je, nos ima prevelik in kljukast, pa še škili po vrhu!
- Zakaj pa šepetaš?
- Da me ne sliši!
- Ne skrbi, saj je tudi gluha...
-----~~~~~-----~~~~~..................................................................
Dirigent:
Lojze se je prijateljema pohvalil, da je postal dirigent v operi in prijatelja obiščeta operno predstavo, da ga vidita, kako maha s palico okoli sebe. Po predstavi ga vprašata:
- Si res tako slabo dirigiral, da so te obmetavali z jajci in paradižniki?
- Nooooo, saj so nekateri tudi ploskali! se skuša izmazati Lojze.
- Jaaaaa, ampak samo takrat, ko te je kdo zadel!
-----~~~~~-----~~~~~-----~~~~~...............................................................
Žena ali ljubica:
Umetnik, odvetnik in inženir so se pogovarjali o tem, ali je bolje imeti ženo ali ljubico.
Umetnik je dejal: Bolje je z ljubico, ker od nje dobim energijo, strast in napetost za umetniško ustvarjanje!
- To je brez zveze! je dejal odvetnik.
- Ves čas moraš biti samo z ženo, v nasprotnem te lahko žena zaloti z ljubico, potem pa sledi ločitev, delitev premoženja, plačevanje preživnine za otroke...!
Inženir pa je dejal:
- Najbolje je imeti ženo in ljubico. Ljubica misli, da si z ženo, žena misli, da si z ljubico, ti pa greš v laboratorij in delaš v miru!
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."