14. avg 2006 20:36
Blondinka pise svojemu sinu:
Dragi sin!
To pismo ti pisem, da bi vedel, da ti pisem. Ce dobis to, pomeni, da je dobro prispelo. Ce ga ne dobis, mi javi, da ti ga ponovno posljem. Pisem pocasi, ker vem,da pocasi beres.
Zadnjic je tvoj oce v casopisu prebral, da se, statisticno gledano, najvec prometnih nesrec zgodi 1
km od doma. Zato smo se preselili nekaj ulic naprej.
Nova hisa je zelo lepa. Ima celo pralni stroj, vendar ne vem, ce dela. Vceraj sem dala perilo prat in ko sem potegnila vodo, je perilo izginilo.
Vreme je tukaj kar dobro. Prejsnji teden je samo dvakrat dezevalo. Prvic je padalo tri, naslednjic pa
stiri dni.
V zvezi z jakno, ki si jo tako zelis, je stric Peter povedal, da naj odrezemo vse gumbe, preden ti jo
posljemo, saj so gumbi zelo tezki in bi bila dragapostnina. Gumbe smo odrezali in ce jih bos potreboval,jih lahko najdes v notranjem zepu, kamor sem jih spravila.
Nekaj dni nazaj je eksplodirala jeklenka plina v kuhinji. Tvojega oceta in mene je vrglo skozi okno na
dvorisce. Kaksno dozivetje. Po tolikih letih sva koncno sla enkrat skupaj ven.
In ce ze pisem o tvojem ocetu: dobil je novo delo!Zelo je ponosen, saj je pod njim okrog 500 ljudi.
Zaposlili so ga na mestnem pokopaliscu, kjer skrbi za travo.
Tvoja sestra Julija, saj ves, tista, ki se je porocila s svojim mozem, je koncno rodila. Za spol sicer se ne vemo, tako da zaenkrat ne vem, ce si postal stric ali teta. Ce bo puncka, jo bo tvoja sestra poimenovala po meni. Vseeno se mi zdi cudno, da bo svojo hcerko klicala "mama".
Tvoj stric Pavel se je ozenil. Cele dneve moli pred zeno, ker je devica.
Strica Karla sploh vec ne videvamo, odkar je prejsnjo leto umrl.
In da ne govorim o tvojem bratu Janezu. Grozen je. Zaklenil je avtomobilska vrata, kljuci pa so ostali v avtu. S taksijem je moral domov po rezervo, da nas je potem lahko odklenil iz vozila. Katastrofa!!!
Dobro, sinko, ne bom ti napisala naslova, ker ga ne poznam. Prejsnja druzina, ki je tu zivela pred nami,je s seboj odnesla hisno stevilko.
Ce bos kaj videlteto Lizo, jo pozdravi, v nasprotnem pa ni treba reci nic.
Mama, ki te ima rada.
P.s. Hotela sem ti poslati nekaj denarja, pa sem ze zaprla kuverto
Nena
Nena-morje