7. apr 2014 9:14
Neka ženska je hodila po plaži, ko se je spotaknila ob nenavadno staro svetilko. Pobrala jo je, jo očistila in nenadoma se je prikazal duh. Presenečena ženska je vprašala, ali bo dobila tri običajne želje. Duh je odgovoril: »Aa ... zaradi inflacije, nenehnega odpuščanja, nizkih plač in držav tretjega sveta ter hude svetovne konkurence ti lahko zagotovim le eno željo. Torej ... kaj želiš?«
Ženska se ni obotavljala. Rekla je: »Želim mir na Bližnjem Vzhodu. Vidiš ta zemljevid? Želim, da se te države nehajo bojevati med seboj.«
Duh je pogledal zemljevid in vzkliknil: "Tristo kosmatih, gospa! Te države so v vojni že tisoče let. Saj sem dober, ampak spet ne TAKO dober! Mislim, da se tega ne da storiti. Zaželite si kaj drugega.«
Ženska je minuto premišljevala, nato pa rekla: »No, nikoli mi ni uspelo najti pravega moškega. Saj veš, takšnega, ki je pozoren in zabaven, rad kuha in pomaga pri gospodinjskih opravilih, je dober v postelji in se razume z mojo družino, ne gleda športa ves čas in je zvest. Takšnega si želim za ... dobrega partnerja.«
Duh je močno vzdihnil in rekel: »Naj še enkrat pogledam tisti zemljevid!«
pirnica