16. feb 2015 15:01
NOVOMAŠNIK
Novi župnik je pred prvim bogoslužjem tako nervozen,da iz sebe ne spravi niti besedice.Za nasvet vpraša škofa.Ta mu svetuje,da naj pred mašo v kozarec vode kapne 2 kapljici tequille,naj to spije in tako nebo več nervozen.Novi župnik to stori in postane tako miren,da ga tudi najhujše neurje ne more spraviti iz tira.Po končani maši odide v zakristijo in na mizi najde popisan list,podpisan s škofovim imenom.
Spoštovani župnik!
Imam nekaj pripomb na vašo prvo mašo in upam,da se tak dogodek na naslednjem bogoslužju ne ponovi:
-Na rob keliha ni potrebno zatikati nikakršnih limoninih rezin.
-Kabinica poleg oltarja je spovednica in ne WC.
-Božjih zapovedi je 10 in ne "cirka 12"
-Apostolov je bilo 12 in ne "približno 7".
-Jezusa in apostole ne poimenujemo "J.C. and the gang".
-David je Golijata premagal z metom kamenja v glavo in ga ni "razbil ko kanto".
-Judeža ne poimenujemo "kurbin sin" in papeža ne poimenujemo "El Padrino".
-Bin Laden ni imel nikakršnega opravka s smrtjo Jezusa.
-Blagoslovljena voda ni tam za "umivanje obraza in vratu",temveč za blagoslavljanje.
-Zakaj ste mašno polizali sol z roke,ugriznili v rezino limone in na koncu vino spili z enim požirkom mi tudi ni čisto jasno?
-Predvsem pa ne smete moliti tako,da se usedete na stopnico pred oltarjem in položite noge na sveto pismo.
-Hostije niso mišljene kot "prigrizek k vinu",ampak so mišljene za vernike.
-Abraham ni bil "Ata Smrk".
-Povabilo k plesu ni tako slaba ideja,vendar pa je skakanje v koloni skozi celotno cerkev šlo predaleč.
-Tako imenovani "Freak" nad oltarjem je Jezus.In on tam tudi ne visi kar tako,temveč je pribit na križ.
-Tisti,ki je stal v kotu cerkve pri pevskem zboru in katerega ste poimenovali "transvestiska Pederčina v dolgi kikli",sem bil jaz.
-Naslednjič vas prosim,da kapnete 2 kaplji tequille v kozarec vode in ne obratno.
Lp.Vaš Škof
andreja m