23. feb 2008 20:07
Janez Janša je prišel na obisk k angleški kraljici. Med pogovorom jo vpraša: "Kako se da uspešno voditi državo? Imate kakšen nasvet?" Kraljica odgovori: "No, najbolj pomembno je, da si obkrožen z inteligentnimi ljudmi." Janša se zamisli in vpraša naprej: "Kako pa prepoznam inteligentne ljudi?" Kraljica srkne malo caja in rece: "Oh, enostavno. Zastaviš jim uganko." Nato pritisne na gumb na interkomu in rece: "Prosim, da pride Gordon Brown k meni." Gordon Brown pride v sobo: "Da, kraljica?" Kraljica se nasmehne in mu zastavi uganko: "Povej mi tole, Gordon. Tvoja mati in tvoj oce imata otroka. To ni tvoj brat in ne tvoja sestra.Kdo je to?" Gordonustreli kot z neba:"To bom najbrž jaz." Kraljica se mu nasmehne. "Zelo dobro, hvala!" Janša je malo v dvomih, zato hoče govoriti z Dimitrijem Ruplom. " Dimsi, povej mi, nekaj.Tvoja mati in tvoj oče imata otroka. To ni tvoj brat in ne tvoja sestra.Kdo je to?" Dimsi se zamisli: "Hm, nisem siguren. Lahko počakaš minuto?" Dimsi gre in vpraša vse svoje svetovalce, vpraša mnogo ljudi, a noben ne ve odgovora. Koncno na stranišču sreča Karla Erjavca pa ga vpraša: "Hej, Korl, mi lahko prosim odgovoriš na eno vprašanje? Tvoja mati in tvoj oče imata otroka.To ni tvoj brat in ne tvoja sestra. Kdo je to?" Karl se obrne, in reče: "To je pa ja enostavno, to sem jaz!" Dimitrij Rupel se nasmehne in se zahvali. Pride nazaj do Janše in mu pove: "Hej, našel sem odgovor na uganko. To je Karl Erjavec!" Janša vstane, se jezno obrne in nadere Dimitrija: Ne, ti idiot, to je Gordon Brown!" tejka77