10. apr 2015 15:11
BALKAN EKSPRES
Mujo pride na deželo k Hasotu na obisk.Že dolgo se nista videla in ko vstopita v dnevno sobo,je Mujo na tleh zagledal ogromno medvedjo kožo z glavo.
Z zanimanjem je vprašal Hasota: "Haso,gde si nabavio ovu kožu?"
Haso odgovori: "Znaš Mujo,bila zima,bilo je hladno,uzimam ja sekiru,odlazim u šumu da nacepam drva,kada dodjem do jedne špilje.Pogledam ja unutra,kad ono "Huuu",ja njemu vratim "Huuu",ono još jednom "Huuu",kad ja udarim i evo medveda."
Eno leto je minilo in Haso se je odločil,da vrne obisk Mujotu.Odšel je v mesto,kjer je Mujo živel v stolpnici in pozvonil na vrata stanovanja.Zvonil je in zvonil,a mu vrat ni nihče odprl.Odprla so se vrata sosednjega stanovanja in ženska,ki je pogledala,kdo tako vztrajno zvoni pri sosedu,vpraša Hasota kaj želi in,ko ji je povedal,da je prišel na obisk k Mujotu,mu je ta povedala,da je imel nesrečo in,da je v bolnici.
Haso se seveda odpravi v bolnico in ko vstopi v sobo,kjer leži Mujo,ves začuden vpraša: "Mujo,što se desilo?"
Mujo,ki je bil ves povezan in v mavcu odgovori: "Znaš Haso,bila zima,bilo je hladno,uzimam ja sekiru,odlazim u šumu,da nacepam drva,kada dodjem do jedne špilje.Pogledam ja unutra,kad ono "Huuu",ja njemu vratim "Huuu",ono još jednom "Huuu" ,ne dam se ja,i ja opet njemu :"Huuu",kad ono Balkan Ekspres."
andreja m