6. jun 2007 6:45
Župniku pride brat na obisk. Nekaj časa se pogovarjata, potem pokliče škof, da naj se nujno oglasi na škofijo. Župnik pravi: veš kaj, čez pol ure imam eno spoved, ena ženska bo prišla, pa ne bi rad da se to vleče, daj me ti zamenjaj, saj sva si podobna, ne bo nihče nič opazil. Brat se upira, pa saj jaz tega ne znam, pa kako bom........Župnik ga pomiri: saj je čist enostavno, zmeraj je enako, rekla bo, da je grešila, da je sexala. Če je sexala s svojim možem, naj zmoli zdravo marijo, če je s frentnim, naj izmoli tri in to je vse. Dober, tole bom pa že znal.
In res, na spoved pride ženska, reče da je grešila, da je sxala, on pa takoj nazaj: izmoli zdravo marijo. Ja, odvrne ženska, sexsala sem s frentnim moškim. Pol pa izmoli tri zdravo marije. Ja, to pa ni vse, odvrne ženska, sem mu ga še pofafala. Sedaj je župnikov brat v zadregi, tega ni pričakoval, zato reče ženski: počakaj mal, nekaj izmoli, moram se mal pozanimat, kaj naj ti dam za pokoro. Gre ven iz spovednice in sreča ministranta in ga vpraša: kaj župnik deva za fafanje?
- včasih čokoladico, včasih kakšen piškot, kakor kdaj, odvrne ministrant.
ežoj