8. avg 2006 9:02
Draga ursa40
Nisem presnojedka...s tem, da ne vem, kako bi se dalo koga s presno hrano strašiti...). In tu-pa-tam (mora biti zelo mraz), mi zelo zapašejo kakšne pečenice s kislim zeljem. Če bi imela poriv za ocvrtim, bi jedla tudi ocvrto - ampak zadnjič, ko sem imela tak poriv pred kakimi sedmimi leti, me je fino pekla zgaga in sem si rekla, da lahko tudi preskočim ocvrto...Je pa res, da sem pri 14 letih zavestno črtala pomfrite in panirano iz jedilnika - za razliko od nekaterih sošolk, ki tega niso naredile - in one zdaj 20 years after kar precej denarja puščajo na strojih za zbijanje celulita - jaz pa ne, ker pomaračne kože nimam. Prav tako se ne nameravam čez 20 let tresti ob merjenju holesterola v krvi in temu prilagajam prehrano. Denar, ki ga prihranim zaradi ne-uporabe strojev za zbijanje celulita namenim tudi za nakup kakšne kuharske knjige, posode itd...
Draga t-baby
Golaž kuham v emajliranem bio-pekaču (kupila sem ga, pred štirimi leti, takrat je bil en Emo še v pogonu, zdaj so šli spet v stečaj....). Ključna beseda je emajl (ne bio). Zadnji dve leti namesto čebule uporabljam posušene paradižnike (nisem imela čebule in je bilo treba dati nekaj v lonec in sem dala prvo, kar se mi je zdelo, da bi morda pa šlo). Posušene paradižnike (tiste v steklenici, namočene v olje in česen), narežem na manjše koščke, dam na nizko temperaturo in dodajam na koščke narezeno meso, ki sem ga prej marinirala v gorčici in kajenskem popru. Potem dušim in po potrebi dolivam refošk. Če imam kremo od tartufov, dodam tudi to. Serviram skupaj z goro njokov. Ko (če) zmanjka njokov, je preostanek golaža pomazan s kruhom.
Vendelina jr.