Grčija

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

3. avg 2006 10:20

A se da v grčiji tudi zunaj spat v spalkah, na plaži, recimo? kateri ve, koliko to preganjajo? Veri

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

3. avg 2006 10:28

Veri sama sem bila konec sempetmbra na Santoriniju in ti tega ne bi priporočala. Zvečer se je kar precej ohladilo. Čez dan pa je bilo še vedno od 25 - 30 stopinj. Skratka ta otok me je očaral in še se bom vrnila. Vzela sva samo nočitev z zajtrkom in se prehranjevala zunaj. Najboljše so mali lokalčki, kamor zahajajo tudi domačini. Okusno in poceni Kot je bilo že povedano so zajtrki bolj revni. Sama sem vsako jutro odšla v bližnjo pekarno in prinesla potičke in grške jogurte. V hotelu dobiš kruh in maslo ter marmelado. Kaj več pa je težko pričakovati. Smo se pa z ženico dogovarjali, da je naredila tudi kaj drugega seveda proti plačilu. Glede prevoza pa tudi sama priporočam najetje skuterja in potem z njim po otoku. Sama sva ga kar na plaži puščala, kjer nama je bilo všeč, se okopala in potem že dalje. Je pa obvezno potrebno barantati glede prevoza, ter najeti za nekaj dni skupaj - se občutno spustijo cene. Uživajte v Grčiji še malo zame

ZOHA  

član od: 25.5.2006

sporočila: 119

3. avg 2006 10:39

Ne vem kakšne so vaše izkušnje glede turisične agencije Kažipot ampak mi smo bili lani zelo zadovoljni.Letovali smo na Zakinosu in je bilo super..Let je trajal približno uro in pol.Ko smo prispeli na letališče nas je že čakal vodič ki ga nisi mogel zgrešiti.Res enkraten vodič.Nastanili smo se v mestu Laganas in bivali v hotelu Esperia 3* NZ.Za zajtrk smo imeli vsak dan buhteljčke,marmelado,margarino jajce,sir in kaj za popit.Večerjali smo v restavracijah.Teh je tam ogromno.Kolikor vem so bile cene kar zmerne glede na druge otoke.Priporočala bi vama to mesto če imata rada zabavo in mivkaste plaže.Nekdo pred menoj je omeil da na Zakintosu nimaš kaj videti.Odvisno kaj želiš videti.Mi smo najeli avto in obiskali tamkajšne plaže. Takšnih plaž na Krfu zagotovo ni.Ko smo odšli na izlet z ladjico smo se kopali v zalivu tihotapcev.To je ena izmed najljepših plaž na svetu.Če pogledaš cene za last minute variante v sezoni so že dokaj nizke.Mislim da bodo v septembru še nižje.Lahko ti pošljem par slikic na mail. lep dan ,Mojca ZOHA

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. avg 2006 10:42

Bila sem dvakrat v Gričiji, obakrat na Lesbosu in Limnosu. Enkrat začetek junija, drugič sredi septembra. Itak nisem ljubitelj kopanja in tudi če bi bila, se ne bi kopala. Obakrat je bilo sveže. In veter piha takorekoč brez prestanka. Sta pa oba otoka čudovita. Limnos te nasploh prevzame. V Lonely planetu je napisano, da boš dvakrat jokal, če greš na Limnos. Ko boš prišel (otok izgleda zelo pust) in ko boš odšel. Nekako zrase v tebi. Mislim, da sem že enkrat pisala na tem forumu. Na LImnosu smo srečali NL par. Njuna zgodba: 15 let sta hodila na dopust v Grčijo in iskala "idealen otok" za preživet penzjon. Pristala sta na Limnosu. Ob odhodu sta 2 člana naše skupine (tudi NIzozemca) prosila, naj nikar ne govorila o tem otoku na NL, ker nočeta gore Nizozemcev tukaj. Sicer pa ni nevarnosti. Če hočeš kupit kmečko hišo, moraš zraven še zelo veliko zemlje. Tako so se zavarovali pred sindromom Palma de Majorca. O hrani ne vem. Obakrat sem bila v dobrih hotelih, kjer so bili zajtrki zelo vredu. Ostalo smo jedli zunaj. cene so dokaj zmerne. mimika

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

3. avg 2006 10:48

Kaj pa kakšne ugodne letalske karte? Našla sem apartma, ki mi je zelo všeč, zdej mam pa probleme z letalskimi kartami. Poceni, odhod iz LJ ali Graza, prihod na Samosu. Pa še prvič se ubadam s tem... Mene bo minilo do septembra :( vanya

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. avg 2006 13:21

S Kažipotom sem bila jaz na Krfu - nikoli več, tip, ki naj bi bil njihov predstavnik, nas je enostavno ignoriral, mimo je prišel samo takrat, ko nas je hotel zvabiti na kak njihov izlet. Pustil je telefonsko, na kateri ga nisi nikoli dobil... Drugače so bili lastniki hotelčka zelo prijazni. Kar se teh izletov tiče, je precej ceneje, če greste s kako njihovo lokalno agencijo. Razlika je bila tudi tja do 15 evrov. Veri, tudi s spalkami se da, moj brat in njegova takratna šjora sta se 3 tedne potepala po otokih, najela sta skuterje in norela okoli. Loni Makaroni

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

3. avg 2006 13:22

Nekatere turistične agencije imajo zelo poceni letalske karte. To vem, ker je kolegica tam kupila karte za Turčijo. Na žalost pa ne vem v kateri agenciji. Zdaj pa je na morju in je tudi vprašat ne morem. Upam; da sem ti vsaj malo pomagala. LP! fakin712

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

3. avg 2006 13:44

sej sem se odločla, do bo boljše če greva z agencijo. So mi na enem forumu razložil, da je boljše, če grem v te sredozemske države z agencijo kot pa da bi si sama organizirala. Spet sem pregledovala ponudbo in ugotovila, da so pri eni agenciji že znižali pod 60 tisočakov. Jeeee! Le tako naprej! vanya

Tamči  

član od: 10.4.2006

sporočila: 203

3. avg 2006 14:46

Zoha, jaz bi te prosila za kakšne slikce, prosiiiim... Tamči

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

3. avg 2006 15:08

Do sredine septembra bodo po moje cene še nižje. Želim ti čim cenejše počitnice, ker vem kako je to, če si brez denarja. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti