Nujno - večerja!

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

1. avg 2006 12:01

Juho zavremo (če imamo že kuhano) ali jo naredimo iz 280 ml vrele vode, v kateri raztopimo 1/2 kocke za zelenjavno juho (boljše so bio kocke). V to juho stresemo kuskus, pokrijemo in pustimo, da se napije, medtem pa naredimo ostalo. Ko se napije, ga z vilicami rahlo razbrskamo, da je rahel in brez grudic. Sesekljamo čebulo in iztisnemo česen, segrejemo olivno olje in oboje (česen in čebulo) do zlatorjave prepražimo na njem. Medtem narežemo ali nasekljamo na manjše koščke še olive. Dodamo kuskus, premešamo in še čisto malo popražimo. Dodamo še nasekljane olive, začinimo s soljo in poprom, premešamo in izključimo plin. Prižgemo pečico na 200 stopinj. Paradižnike operemo, jim odrežemo pokrove, ki jih prihranimo! Paradižnike še izdolbemo s posebno za to namenjeno žličko, če jo imamo, sicer pa kar s kavno žličko. Izdolbeno meso malo raztučkamo z vilicami ali z roko in začinimo z baziliko, lahko pa tudi še s soljo in poprom. Čisto rahlo namastimo globlji pekač (kot za lazanje ali narastke) in vanj stresemo paradižnikovo maso. Izdolbljene paradižnike znotraj rahlo posolimo in posladkamo s ščepcem sladkorja, če imate radi bolj pikantno, lahko tudi popoprate. Zvrhano jih nadevamo s kuskusovo maso, lahko jo tudi malo potlačite, da vrh lepo stoji, postavimo v pekač in na vsakega damo tanko rezinico masla (cca 2cm x 2cm x 2 mm) ter pokrijemo z njegovim pokrovčkom. POstavimo v pečico in pečemo cca 15 minut. Pečene potresemo s sveže naribanim parmezanom in uživamo:) To kosilo je zeloooo hitro pripravljeno, naj vas ne zavede dolg opis:) Tak je zato, da se vse sproti naredi in je hitreje gotovo:) V pol ure boste že jedli:) Je pa lahko čisto samostojna jed, sploh če sledi še kaka sladica ali če je zraven solata. Veri

moja  

član od: 18.9.2004

sporočila: 163

1. avg 2006 12:19

Tole Veri pa mora biti dobro. In ne samo za tisto preklemano večerjo, ampak tudi za kdaj drugič. Če bom uspela, bom za poskus naredila že ta teden. Ma ja, v ponedeljek nimam časa in tole se res da hitro naredit. Ko sem pa vidla opis sem se pa res prestrašila... Kaj pa vidva jesta še poleg? Solato? In če že, kakšno? Za sladico sem pa res mislila sladoled in če mi uspe, bom spekla (že v nedeljo) tiste pasje smrčke, ki jih ima pa moj strašansko rad. Po moje zaradi ruma ha, ha... Lp moja

Veri  

1. avg 2006 13:06

moja, naj te opisi ne prestrašijo, jaz vedno bolj podrobno opišem, da je potem hitreje narejeno, ker sproti ko se eno dela, delaš drugo:) Ampak v bistvu je res zelo hitro! prisežem! Sem naredila pred plavanjem v pol ure sva jedla! Zdraven sem naredila tisto mojo kolerabo: http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6681 lahko bi tudi: http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6680 ali pa kako solato, dobra je grška ali šobska in paše zraven, ker je še malo sira, da je bolj bogata:) Ker tole je tak lahek obrok:) Lahko pa daš v solato še konzervo tune ali kaj takega... Za čez pa zdaj poleti jeva sladoled, pa še kaj, ker delam toliko domačega sladoleda, da je res praktično vsak dan na jedilniku. Dobra lastnost teh sladoledov je to, da ga lahko narediš že prej (oz. ga praviloma celo moraš, če nimaš strojčka:) in lepo počaka. Potem je pa zelo nobl, ko postrežeš z domačim sladoledom, ne vem, kako to, ampak vsi so navdušeni! Očitno so navajeni nekih čudnih domačih sladoledov, ker so navadno vsi presenečeni... naredi kak semifredo za zraven, lahko daš tudi kanček ruma not:) Lahko pa narediš tiste svoje piškotke, ki jih ima rad in sladoled in potem postrežeš kot sendvič: med dva piškota daš kepico domačega sladoleda - ni da ni:) Vsi so navdušeni:) Upam, da boš probala in da vama bo všeč:) Veri

moja  

1. avg 2006 17:33

Po moje ne bo preveč, če res naredim poleg še zapečeno polento in grško solato.Vse je dokaj hitro. He, he, opažam, da bo tole kuhanje bolj po mojem okusu in zame, kot za moje obiske... moja

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

1. avg 2006 21:12

Poglej v bazo receptov, saj časa imaš še dovolj. Ne bom pisala linka, ker so me že punce prehitele, ti bi pa vseeno priporočala, da se ne obremenjuješ preveč s tem, da prijatelj zelo dobro kuha. Najbolje je, da čim manj kompliciraš pa bo vse lepo steklo. Obilo užitka pri večerji vam želim. fakin712

moja  

2. avg 2006 0:29

fakin , mora da gre! Lp moja

Veri  

2. avg 2006 1:31

moja, imaš prav, ne bo nič preveč, če narediš vse skup:) Pa hitro je tudi: solato narediš medtem, ko se ostalo peče v pečici in ne zgubiš nič časa:) Če imaš tisti "vodogrelec", rečeva midva, "kettle" rečejo angleži, ti priporočam, da takoj, ko prideš domu, daš vanj zavret vodo za juho za kuskus in za polento, potem gre res ekspres! Medtem, da voda zavre, pripraviš vse ostalo (jušno kocko in kuskus in polento), potem pa tiktak, pa bosta jedla:) Če bi rada slikico od tehle paradižničkov in kolerabe mi pošlji mail, pa ti pošljem, ker ne vem, kdaj bo tu recept objavljen:) Veri

moja  

2. avg 2006 11:21

Ja, bi slikce. Da vidim. Ti bom na zasebno pošto poslala mail. Hvala. Lp moja

Tamči  

član od: 10.4.2006

sporočila: 203

2. avg 2006 15:17

Veri, ti si frajerka!!! Ni je stvari, da ne bi znala podarit kakšnega finega nasveta oz. recepta!!! Superca si!!! Tvoje recepte bom tudi jaz preizkusila. Tamči

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti