Prosila če ima kdo kaj napisano za kašnega prijatelja ali prijateljico (misel, verz,...) ker delam za prijateljico ki odhaja živet v tujino takšno spominsko knjigo in rabim še par verzov...men je že zmanjkalo idej...!!!!!!
Biba7
Prosila če ima kdo kaj napisano za kašnega prijatelja ali prijateljico (misel, verz,...) ker delam za prijateljico ki odhaja živet v tujino takšno spominsko knjigo in rabim še par verzov...men je že zmanjkalo idej...!!!!!!
Biba7
29. jul 2006 20:15
V prijateljih je ena duša. Prijateljstvo vedno koristi, ljubezen lahko tudi škoduje. Prijateljstva se sklepajo iz ljubezni; zaradi (podobnih) navad, z besedami in delom. Pomni, da prijateljstva ne smeš meriti s koristjo. Beseda prijatelj je vsakdanja, redka pa je prijateljeva zvestoba. Prijatelj je takorekoč drugi jaz. Prijateljstvo med enakimi je trajnejše. Pri kozarcih sklenjeno prijateljstvo se lahko razbije (kot steklo). Resnični prijatelji so največje bogastvo. Bogati so tisti, ki imajo prave prijatelje. Resnica ne bi smela ločiti pravih prijateljev. Resnična ljubezen je redka, resnično prijateljstvo še redkejše. Kako naj bo veselo življenje brez prijateljev? Pravo prijateljstvo je na zemlji redka ptica. Najino prijateljstvo nima ne začetka, ne konca. Obstajalo je, zato so znamenja, že pred najinim rojstvom in se ne bo končalo v tem življenju, če se ne bova prostovoljno ločila, - česar pa jaz ne bom storila. Naj te ne bo strah poslavljanja. Ločitev je potrebna, da nekoga zopet srečaš. Prijatelji se bodo čez nekaj trenutkov ali življenj zanesljivo ponovno srečali. Zvestoba, svoboda, prijateljstvo so poglavitne vrline človeške duše. Prijatelj je človek, ki te ima rad, čeprav te pozna v dno duše. A good acquaintance is a jewel, a special friend is a treasure. Nesreča odkrije, ali imaš prijatelja ali le njegovo ime. Prijateljstvo mora biti nesmrtno, sovraštvo pa smrtno. Moč prijateljstva je v tem, da iz več duš nastane tako rekoč ena. Prijateljstvo je vzvišeno, iz njega odseva moč človeštva; ljubezen je lepa; v njej je poveličan mir človeštva. Tisti, ki mu je iskreno do prijateljstva, se ne poteguje, da prijatelja dobi, marveč da postane prijatelj. Pravo prijateljstvo je eno najtežje dosegljivih čustev; morda celo teže dosegljivo kot ljubezen. Prijatelj je tisti, ki vedno občuti, kdaj nam je potreben. Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost daritelja. Hočeš preizkusiti prijatelja? Bodi nesrečen. A friend is need is a friend indeed. Ljubi svojega prijatelja, kakor samega sebe. Prijetno je imeti prijatelja v bolečini. Dokler boš srečen, boš imel mnogo prijateljev, ko pa se časi zmračijo, boš ostal sam. Kdor najde prijatelja, najde zaklad. Tudi prijateljem je treba povedati resnico. Sovražnik ti še v smrti ni prijatelj. Nas lahko razdalja resnično loči od prijateljev? Če bi bil rad z nekom, ki ga imaš rad, kaj nisi že tam? Vsak človek nosi v sebi biser. Takšen kot si pojdi s čistim srcem med ljudi in vsak dan ti bo podaril zaklad. Medčloveški stiki so več vredni kot visoka filozofija. Človek se čuti nabolj potrjenega s tem, da ga ima kdo rad. Toda nihče ti ne more dati kančka ljubezni, lahko pa jo v tebi prebudi s tem, da te sprejme. Prijatelj je polovica duše. Prijatelj je najboljša lastnina v življenju. Prijatelj nam je potrebnejši od ognja in vode. Prijatelja spoznaš po ljubezni, značaju, besedah in delu. Izgubiti prijatelja je največja izguba. Prijateljstvo se lahko ohrani le med dobrimi. Prijateljstvo je sveta in častivredna beseda. Najboljše je takšno prijateljstvo, ki ga veže podobnost značajev. Prisiljeno prijateljstvo zlahka mine. Zaupaj, vendar prej premisli, komu lahko popolnoma zaupaš. Rože ne morejo cveteti brez sončne toplote, prav tako ljudje ne morejo biti res ljudje brez topline prijateljstva. Človek je kakor harfa, ima mnogo strun in nanje moraš igrati z desetimi prsti. Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Samo sorodna bolečina nam izvali solze; in vsakdo pravzaprav joče zaradi sebe. Prijatelj je nekdo, ki te ima rad. Lahko je deček,... lahko je deklica... Ali mačka,... ali pes,.. ali celo bela miška. Tudi drevo je lahko prijatelj, ne govori ti, a ti veš, da te ima rad, ker ti da jabolka, hruške, češnje. Nekateri imajo mnogo prijateljev, nekateri le malo. Toda vsak, prav vsak na širnem svetu, ima gotovo vsaj enega prijatelja. "Jean Walseh, Anglund" Ne tisti, ki s tabo se smeje, ne tisti, ki joče s teboj, le tisti, ki s tabo trpljenje občuti, on pravi prijatelj je tvoj. Ni vsak prijatelj ta, ki v dobrih časih te pozna. Samo v hudih dneh trpljenja, spoznaš prijatelja življenja. Na nebu utrinjajo se zvezde, na zemlji vene cvet, a najino prijateljstvo ne sme nikdar, nikdar umret! Dokler bo sreča šla s teboj, boš imel prijateljev roj. Bogati so tisti, ki imajo prave prijatelje. Prijatelji zavezujejo mošnjiček s pajčevino. Pravega prijatelja spoznaš po tem, ali ima rajši tebe ali kar je tvoje. Drevo se drži s koreninami, človek s prijatelji. Družina je takšna, kot jo je Bog dal, prijatelji takšni, kot si jih sam izbral. Vsak cvet ima svoj vonj. Prijatelj je človek, pred katerim lahko na glas razmišlaš. Kdor ima dobrega prijatelja, ne potrebuje ogledala. Reko spoznaš, ko plavaš v njej, človeka, ko govoriš z njim. Čas je najin prijatelj. Prijateljica nikoli ne reče: "Saj sem ti rekla" - četudi ti je. Le čemu živimo, če ne zato, da drug drugemu olajšamo življenje? There are many people that we meet in our lives but only a few will make a lasting impression on our minds and hearts. It"s this people that we will think of often and who will always remain important to us as true friends. Ljubezen zraste čez noč. Prijateljstvo potrebuje zato leta. Ljubezen je slepa, prijateljstvo se trudi, da ničesar ne vidi. Prijatelj je tisti, ki vedno občuti, kdaj nam je potreben. Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost daritelja. Prijateljev značaj spoznavaj in ne sovraži. Moč prijateljstva je v tem, da iz več duš nastane tako rekoč ena. Prijateljstvo vedno koristi, ljubezen lahko tudi škoduje. Zvest prijatelj je močna opora in zdravilo življenja. Prijatelj je najboljša lastnina v življenju. Kakor spoznaš rumeno zlato s preizkosom v ognju, tako spoznaš zvestobo v hudih časih. Prijateljstvo je zanesljivejše od ljubezni. Večina prijateljstev se rodi, nekaj časa živi in zatem po letih umre, ampak le redko je tisto prijateljstvo, ki se rodi, živi - traja in traja in ni mu konca, nikoli ne umre, tudi s smrtjo, vedno živi v tvojem srcu. Čas je star prijatelj. no tole je iz moje stare zbirke, upam da kaj najdeš, je pa še veliko luštnih misli v tistih mini knjižicah o prijateljstvu... p, m
29. jul 2006 21:12
o hvala majamarko Biba7
29. jul 2006 21:28
Biba morda najdeš še na tem linku http://www.geocities.com/francsesko/VOSCILA_PRVA.htm čauči,
31. jul 2006 13:46
Hola! Nisem utegnila brati vsega, imam pa eno fajn: Prijatelji so kot zvezde - ne vidiš jih vedno, a vedno veš, da so nekje tam. Pozdravček Vrana
31. jul 2006 15:01
Bog nam je dal sorodnike, hvala Bogu, da si prijatelje izbiramo sami. Loni Makaroni
9. avg 2006 20:39
This card is a reminder a message just to say I"m always here if you need me anytime night or day (hči ima to na steni,pred katero zdaj sedim in kvakam tu po kulinariki za 14 dni nazaj) mamamia
9. avg 2006 22:06
Mogoče ti bo to v pomoč Lepši kot rožic cvetja lepši kakor slavčkov petja lepši od zlata in srebra je spomin prijateljstva Vse na svetu hitro mine vse se spremeni a prijateljstvo ostane in živi do konca dni Z zlato nitkosreče naj usoda plete dneve skrbno trenutke naj izbira previdno naj poti utira da prijateljstva ne zradira List se zvije cvet oveni vse se spremeni a prijateljstvo ostane za vse žive dni Ne tisti,ki joka s teboj tudi tisti ne ,ki se smeje s teboj le tisti ,ki s teboj občuti resničen prijatelj je tvoj Nisva prijateljici zaradi smeha ki ga trosiva ampak zaradi solza ,ki jih prihraniva Ne želim si biti v tvoji bližini zaradi misli ki jih deliva ampak zaradi besed , ki nama jih ni treba izgovoriti Nikoli te ne bom pogrešala zaradi tega kar počneva ampak zaradi tega kar druga drugi pomeniva Kad Bog voli čovjeka za dar mu daje prijatelja zamisli,koliko je voleo mene da mi je za prijatelja dao tebe
10. avg 2006 0:11
Meni pa je všeč tale misel o prijateljstvu: Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni ini bodi moj prijatelj. (Albert Camus) in še ena misel istega pisatelja: Med prijatelji ne šteje tisto, kar je izgovorjeno, ampak tisto, česar ni treba izreči.
10. avg 2006 8:24
Če si že v taki akciji, da delaš spominsko knjigo s konceptom, poišči v knjigarni (jaz sem kupila v Konzorciju) Preroka od Khalila Gibraina. Tam so pametne misli za vse priložnosti (kar pomeni, da ti bo tudi za druge zadeve prav prišlo). Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domača vroča čokolada s smetano
Kitajski rezanci s piščancem