4. mar 2010 21:50
Rimljanka, nekateri nimajo klasične pečice, zato jim pa pridejo prav izkušnje za konvekcijsko pečico. Sem včeraj naredila to sladico s starim kruhom, ki jo je napisal kajzar. Je zelo dobra, vendar 200 stopinj je previsoka temperatura, ker se zgoraj hitreje zapeče, spodaj pa ne. Torej je potrebno pečt na nižji temeraturi in dalj časa. Osebno pa peciva še vedno rajši pečem v klasični pečici.
Za pusta sem spekla nekaj krofov tudi v konvekcijski za osebo, ki ne sme jesti ocvrtih stvari. Pekla sem jih na 160 stopinj približno 20 min. in sem jih enkrat vmes obrnila.
Zelo dober pa mi je krompir pečen v konvekcijski, pa piščanec, krvavice in kašnate klobase se izredno hrustljavo spečejo...
JPZ, na splošno se ravnaj po tem, da vse pečemo približno enako, kot bi pekli v pečici. Če pa pripravljaš že panirano meso, ga malo z čopičem premaži z oljem, da se ti drobtine ne bojo takoj zažgale. Peči na 160 stopij, enkrat vmes obrni, čas peke je približno enak kot pri cvrenju v olju. Nikdar ne gledam na uro. Ko mislim, da je dovolj pečeno, pač probam.
Sonic, klasična pečica ima še spodaj grelnik, kar pa konvekcijska nima. Zato tudi vseh stvari ne moremo spečt v njej.
regina