26. jul 2006 21:20
Ja, z dvemi fji pomeni -trpi, oziroma soffrire-trpeti Z enim fjem, pa ne vem. Pa se mi zdelo prej, da sem zgrešila Portal. lp P.s. Po branju nekaj postov, pa sem le ugotovila, da ste določeni trpeli. Anamarija
26. jul 2006 21:20
Ja, z dvemi fji pomeni -trpi, oziroma soffrire-trpeti Z enim fjem, pa ne vem. Pa se mi zdelo prej, da sem zgrešila Portal. lp P.s. Po branju nekaj postov, pa sem le ugotovila, da ste določeni trpeli. Anamarija
26. jul 2006 23:08
Ja o trpljenju bi tudi lahko govorili, ampak vsak doživlja situacije drugače.....men osebno je Jurman in Portal da o Kavalu sploh ne govorim ...poden od podna....drugemu bo pa vse super....vsak govori glede na situacije in pozitivne ter negativne izkušnje....hja , ljudje smo si različni in hvala bogu da je tako- No...kaj SOFRA pomeni, nama je razložila lastnica, če je prav potem uredu, če pa ni ,naju je pa ona nalagala...se kar operem krivde...he he Sofra - naj bi bil obred in sicer med prijatelji, dobrimi znanci ...itd, kjer se na mizo postavi meza in ob jedači s prijatelji kramljamo....Se pravi da celotnemu druženju oz. obredu pravimo SOFRA. Upam, da je kdo na forumu, ki bo zadevo lahko tudi malo bolje predstavil.. escada
27. jul 2006 9:59
Suzana, že drugi dan si razbijam glavo, kakšno alternativo bi ti predlagala, pa mi nič pametnega ne pade na pamet. To pa zato, ker se midva restavracij z živo glasbo na daleč izogibava Sva bolj za odlično papico v dvoje, kjer naju ne motijo hrupna omizja. Verjetno pa se da v vsaki boljši restavraciji rezervirati celo sobo; za Manno vem, da imajo več prostorov, nimajo pa žive glasbe... strelka
14. avg 2006 19:09
Kaj pa kakšen dober kmečki turizem (rojstni dan imam pozimi) Suzi
14. avg 2006 22:08
Meni je ostala v res dobrem spominu gostilna Dubočica (LJ - Moste). Ker smo bili Pod Rožnikom nazadnje razočarani, smo se odločili, da poskusimo srbsko hrano še kje drugje. In odločitev je bila več kot dobra, zato jo priporočam. Kako je s praznovanji pri njih, pa ne vem. Sicer sem pa napisala tudi oceno takrat. Pozdravček, Živa Še to: o Sofri nisem slišala nič dobrega (tudi od staršev)... Sporočilo je spremenil(a) živica dne 14. avg 2006 22:09:18
15. avg 2006 9:28
No pa se še jaz oglašam. :) Če nujno potrebujete kraj za praznovanje v Ljubljani ali bližnji okolici, potem vam res ne morem pomagati. Ko je imel moj oči 50 let (se pravi abrahama - big thing!), je štirikrat zapovrstjo praznoval v restavraciji oziroma gostilni ANČKA v Šenčurju pri Kranju. Je res jedel tam štirikrat v enem tednu - enkrat je povabil svoje sodelavce, drugič prijatelje, tretjič sorodnike in četrič samo družino. SUZANAZ, zdi se mi, da ste rekli, da je to praznovanje za 15 ljudi? No, v tem primeru se je v istem prostoru kot ostali gostje, na razpolago pa imate dolgo omizje. Mislim, da ste sicer nekoliko odmaknjeni od ostalih, ste pa v istem prostoru. Hrana je odlična, čeprav mi ponavadi naročamo kar isto hrano - zrezek Ančka, njihovo specialiteto, ali pa sirove, orehove, drobnjakove štruklje, še večjo specialiteto. Vendar se ni nihče pritoževal tudi nad ostalo hrano. Postrežba je res kakovostna, pozna se, da so natakarji že dolgo v tem poslu - več let imajo že namreč iste. Nikoli - NIKOLI ne postrežejo gosta s tistim izrazom na obrazu, s katerim očitno prikazuje, da mu je delo odveč, nikoli se z gostom ne prepirajo, nikoli ne zavijajo z očmi, nikoli niso neprijazni ali nevljudni, vedno se pogovorijo z gostom, mu razložijo jedilnik, ne glede na to, kako je gostilna polna. To je tiste vrste gostilna, ki bi ji bolj morali reči restavracija (zaradi večje prefinjenosti) - lastniki imajo v svojih vrstah namreč tudi degustante za vino, prtički so iz blaga, ki jih pred tebe vedno položijo z žlicami, da se jih ja ne dotaknejo, različne pijače točijo v različnih kozarcih ... Tam je ob obisku Slovenije kosil celo Roger Moore, imajo razstavljene fotografije. Če je družba večja, se pa lahko najame prostor v "kleti", pravzaprav je to precej velik prostor z velikim omizjem in nekaj manjšimi za otroke, kjer se ti lahko celo igrajo, ker je prostora res dovolj. Pri nas "gazda" včasih malo pojamra nad cenami, vendar so primerljive s tistimi v povprečnih gostilnah z lesenimi klopmi. Restavracija je bila ocenjena s štirimi zvezdicami in pol - pa še tistih pol so odšteli samo zato, ker so bile porcije prevelike. Ta problem so zdaj rešili z možnostjo manjše ali večje porcije na izbiro. Upam, da v temle mojem gostilniškem eseju ANČKA ni izpadla snobovska, sploh ne, je izredno prijetna, še posebej v zimskih mesecih, ko so prižgane svečke in ustvarjajo toplo razpoloženje in udobje. Žive glasbe sicer ni, vendar vedno lahko pripelješ koga s sabo - moj oči je najel mladega violinskega virtuoza Matjaža Bogataja. Uff, tega je pa precej. Da sem vsaj kaj pomagala?! Lep dan še naprej! Muffsy Sporočilo je spremenil(a) Muffsy dne 15. avg 2006 09:29:54
15. avg 2006 15:05
Morda ti bo v pomoč; informacij, mnenj in kritik je ogromno: http://www.mojagostilna.com/ ŽivaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Sladki rogljiči