25. jul 2006 22:19
Hodila sem na CTJ na Vilharjevi v Ljubljani, in sicer na 100 urni tečaj na pripravo na FCE. Bila sem izjemno zadovoljna kot tudi z drugimi tečaji na tej šoli. Pa sem obiskovala kar nekaj jezikovnih šol. Na CTJ sem opravila tudi pripravljalni tečaj za Zentrale Mittelstufenpruefung, ki je bil tudi izjemno kakovostno organiziran.
Njihov pristop je klasičen šolski, kar je nekatere v mojih skupinah motilo. Saj veš, miselnost, da si drago plačal in potem te učiteljica krega. Po tistem, ko si prišel utrujen iz službe.
Vsako skupino vodita dve učiteljici, tako da spoznaš različne pristope.
Opravila sem tudi Certificate in Advanced English, in sicer brez tečaja. Kot je že prej Lucijica omenila, se moraš sam veliko učit. Zdelo se mi je, da sem sposobna za individualno učenje. Filozofijo izpita pa sem poznala od prej.
Še to. Če imaš (zelo) dobro srednješolsko znanje, potem moraš osvojiti samo pristop k temu izpitu. V tem primeru lahko izbereš tudi kakšen krajši program, toliko da se naučiš, kako izpit poteka. Zelo pomembno je, da dobiš občutek za dolžino eseja, ker na izpitu pač ne moreš šteti besed. To je mene neslo pri CAE. Bil je daljši esej kot pri FCE in ker nisem hodila na tečaj, mi nihče ni popravljal pisnih izdelkov. Na izpitu sem tako napisala mnogo preveč, kar je pomenilo tudi (pre)več napak.
Zelo pripočam dobro jezikovno šolo, tudi če je dražja.
mimika
Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 26. jul 2006 08:00:51