26. jul 2006 10:13
Sory,ampak ljudje niso prehrambeno zdravo vzgojeni in mi svoje otroke vzgajamo naprej v smeri tenstanga krompirja,pečenke in nekih mešanih PLAT (malo pohanga,malo pečenga,mal pomfrija in mal zmrznene zelenjave....) ja, to je danes na mizi pri večini slovenskih družin.Ja pa na PIZZE sem pozabila.
Jaz se pač ne bom prilagajala temu povprečju in me prav nič ne briga kdo je rukolo in kdo ne, kdo je šel lačen domov (kljub temu da je bilo hrane dovolj) zato, ker je samo plate, tenstan krompir,pohane šnicle.....Pri meni tega pač ne bodo jedli-to sem jaz in pika.Sicer pa se pri nas še ni zgodilo, da bi kdo jamral in tarnal, vedno so vsi vse jedli, vse pokusili in sploh.Predvsem pa mi je čisto mimo to, da se na takšnih ohcetih toči neko navadno vino po 200.- sit ki teče v potokih, namesto da bi se pilo VRHUNSKA vina, prijetno ohlajena v kozarcih kot je treba, saj imajo ponavadi gostje do takega vina še poseben rešpekt in si ga ne zlivajo v usta-treba pa je povabljenim ta vina predstaviti in povedati filozofijo vinarja itd.
Mi smo imeli ohcet v zelo prijetni restavraciji, kjer imajo hišnega sommelierja, ki se spozna na vino in hrano (zna poročit vino in hrano-da se lepo ujema) in so nam poleg vsake hrane postregli z drugim vinom.Vina pa niso puščali na mizi, temveč so ga prinašali in točili-diskretno poleg vsake jedi drugo vino z razlago.Bilo je enkratno, povabljenci so zelo lepo prisluhnili razlagi in se med drugim tudi marsikaj naučili.Nihče ni bil pijan, pa smo popili približno buteljko na odraslo osebo.
Poročiš se samo enkrat in to mora biti posebno-moraš si ta dan zapomniti po posebnostih , ki si jih-jih boš doživela in med te posebnosti spada tudi kulturno in posebno uživanje hrane, dobrega vrhunskega vina in še marsikaj.
Najlažje je nabutat na mizo pečenke pa krompir, pa ostruženo zamrznjeno korenje, pa litrce z vinom, pa hopla po jedači in pijači.....no ja, kakor kdo želi, ohcet je tvoja-vaša...jaz sem dala samo primer, kako je lahko tudi drugače, lepo-predvsem pa na kulturnem nivoju.
In še to, odgovarjam izključno samo Gajuški, ki sprašuje za ideje in prosim ne polimizirajte ostale z menoj da se z menoj ne strinjate in da je boljši tenstan krompir in pečenka, ker me to ne zanima in imejte spoštovanje do Gajuške ki samo zbira ideje.Če bo mojo, ali Vašo idejo uporabila, je pa tudi samo in edino stvar Gajuške.
In Gajuška, želim ti lepo poroko in veliko sreče v zakonu, pa zdrave otroke in seveda vse-vse najlepše!!!
binca2