24. jul 2006 15:00
jasna1, ne ne mislim tega. Ampak ker kar poznam domačine v Trenti, pa še redna gostja sem tam, službeno in zasebno, vem, da si želijo mehke variante turizma. Nič kanjoninga, pa drugih do narave agresivnih oblik turizma. Zdi se mi, da je v Trenti (v vasi) 89 prebivalcev, postelj je kake 200 in pravijo, da je to zadosti. Pa seveda vsi enodnevni gostje
Sem bila ne teden julija v apartmaju Dma TNP, pa je bil res mir, čeprav je bilo vsak dan več ljudi okoli, ampak so bili take vrste, da so bili skoraj neslišni.
Vem, da lastnica bifeja nasproti Doma TNP zvečer opozori goste, če na terasi postanejo preglasni, ker si pač gostje v domu želijo mir, pa še v parku je vse skupaj. Me je takoj zjutraj po večeru, ko je bil koncert Iztoka Mlakarja, pa so malo posedeli še v gostilni, vprašala, če so bili zelo moteči.
Pa niso bili, koncert je bil pa tudi super, sem imela to srečo, da sem prišla do vstopnice.
Nižje v dolini je turistov več, ti pa (menda) želijo zabavo,....Torej res ne more biti prav tiho. Kot ti je že Loni povedala, ni vedno tako. Ampak najbolj mir bo res v Trenti.
Kekčeva domačija je še višje od izvira Soče, v Zadnji Trenti, poglej link!
http://www.kekceva-domacija.si/kekec.php
rimljanka
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 24. jul 2006 15:03:17