10. feb 2007 10:24
Ne vem, ampak ko vse skupaj sešteješ - nakupi tukaj itd, a ne bi bilo ceneje in predvsem lažje, da si tam ne bi kuhali, ampak se hranili zunaj? Ali pa tam sproti kupovali in kuhali? Saj veš - greš v trgovino in se sproti odločiš, kaj bi... Tudi sama sem bila športnica in smo hodili na prirpave in tekmovanja, pa nismo nikdar sami kuhali...Razen če so planinci oziroma alipinisti, to je pa druga zgodba.
Ne vem, za kakšne športnike gre, ampak en sam tak obrok na dan, po celodnevnem treningu...
Ampak vseeno:
- daj jim zraven kus kus. Tega samo prelijejo z vrelo vodo (ker imajo gorilnik, to sploh ni problem), vmešajo vanj žlico olja, solijo, dodajo zrezano zelenjavo in na kocke zrezano šunko ali pečeno meso in obrok je pripravljen v nekaj minutah
- naj vzamejo zraven vakumsko pakirane hrenovke, te se obdržijo nekaj dni tudi brez hladilnika oziroma jih pojejo prve dni. Če imajo dva gorilnika, v drugem pripravijo krompirjevo omako (po hitrem postopku: na kocke zrezan krompir kuhajo, ko je skoraj mehek, dodajo začimbe in vse skupaj malo pomečkajo, dodajo smetano ali jogurt in to je to)
- daj jim zraven instant polento, gotova je en dva tri, pa ajdovo kašo - to samo kuhajo, dodajo zelenjavo (saj lahko zarven vzamejo konzervirano zelenjavo, če na poti ne bodo kupovali sveže ) in še en obrok je gotov
- riž; rižota se na gorilniku in v eni posodi naredi z levo roko,malo zelenjave in mesa pa se vedno najde, da se doda
- konzerve leče naj vzame s sabo; pa konzervo fižola - skuha na primer polžke (na 3/4), odlije večino vode, potem pa polžke doda fižolu, ki so ga prej segreli na maščobi, doda še kakšno zelenjavo ali narezano salamo, kečap (ali kakšno mešanico za paštašuto iz vrečke), skuhajo do konca in hitra varianta fižola s testeninami je nared
Ker sem bolj mesojedec, mi zdaj počasi zmanjkuje idej. Ampak za nekaj dni sem pa skušala pomagati.
Mamamia
mamamia