30. jan 2005 11:38
Zadnjič sem pozabila povedati še eno prednost solno-kvasne emulzije.Namreč delala sem testo za pico in nekaj sem jo uporabila takoj,enhlebček sem pa dala v pvc vrečko in v hladilnik(če se ne motim celo v nulto cono).Ko sem ga zvečer vzela ven je bila vrečka čisto napihnjena in testo vzhajano.To je dokaz da tega testa ne morete prehladiti in je primerno za take kuhinje kjer je težko zagotoviti enakomerno toploto. Včeraj in danes zjutraj sem pekla koruzne žemljice in kajzarice.Razmerje 2:3.Koruzno moko sem poparila s krompirjevko in dodala emulzijo.Bile so zelo dobre.Tokrat sem tudi jaz dodala žlico sladkorja-se mi zdi da v koruzni kruh res paše.Drugače ga pa ne dajem ker ne prenašam sladkorja in pri uporabi emulzije za vzhajanje ni potreben. Včeraj ponoči se je pekel ajdov kruh z orehi v razmerju 1:4 (nisem nič poparila).Na dno posode sem dala vodo,sol in kvas, čez to dala črno pšenično moko in 100 g orehov.Programirala sem z zamikom 5-ih ur na osnovni program,svetlo zapečeno .Rezultat prav dober.Čisto malo se je povesla kapa.LP Aki