11. sep 2007 22:45
Zdravo, če smem, bi še jaz nekaj pripomnila k tej temi, na kateri sem skoraj "diplomirala", menjala aparat in oh in sploh... Najprej sem imela aparat Ewa, ki je bil naravnost za en drek (oprostite izrazu). Zgleda da je bil deformiran, sem ga spokala nazaj v trgovino. Potem sem pa kupila Clatronicovega v Merkurju in sem z njim zelo zelo zadovoljna!!! Par nasvetov, da boste imeli lep kipjen kruh, penast in dober ko šus: - vedno pečem z Hoferjevo mešanico in sicer Sončnični kruh s semeni (božanski) - vode dam zmeraj malenkost več kot piše in bolj hladno, a ne mrzlo! - vedno pečem 500g moke na hitrem programu (se pravi na 2 - schnell) - ker če pečem na normalnem, se mi kruh na vrhu vsede in sploh ni tak mehki - sem ugotovila, da če pripravim mešanico + vodo zvečer in tako stoji v aparatu čez noč in zjutraj vklopim ali pa mož ko gre v službo, je kruh zelo lepo visok - ko ga jemljem ven, najprej dam na en prt, posodo obrnem dol, pokrijem s serveto... malo pustim, nato gre lepo ven in ga potem zavijem v ta prt, in pustim da se ohladi, ker tako ostane mehak Mogoče res niso vsi avtomati enaki, pač ta moj Clatronicov dela tako najbolje in mogoče pa komu pride prav kak nasvet, ker jaz sem začetka skor scagala zraven, ker kruh ni bil to kar sem pričakovala. Pa prijetno pečenje, sploh sedaj ko se bliža skoraj zimski čas, bo lepo, ko bo v kuhinji dišalo po sveže pečenemu kruhu... Lep pozdrav! tančula