25. okt 2005 8:54
Moj Perfect je zdaj približno pol leta pri nas, pečem redno, tudi poleti sem pekla. Uporabljam v glavnem Basic program, traja 3 ure in do sedaj nisem bila razočarana. Samo 2x se je znotraj naredila luknja, a sem takoj pogruntala, zakaj. Preveč kvasa. Pri aparatu sem dobila lonček in merico z dvema količinama. Maksimalna količina moke je 600 g, vedno pa pečem z 850 moko (500g), 100 g ržene ali polnovredne, 150 ml jogurta, 28o ml vode, lahko tudi mešano z mlekom, dve manjši merici soli v en kot, na sredino malo merico sladkorja in dve mali merici kvasa. Ko mi prvič piska, dodam semena, največkrat laneno, tudi sezam, sončnične peške, tudi bučne. Zares dober kruh. Nisem še imela težav, da ga ne bi dobila z gnetilke. MAlo pustim kruh še v aparatu in po drugem piskanju vzamem ven posodo, jo obrnem, malo premaknem gnetilko in kar pade ven. Luknjica sicer ostane a je majhna in zanemarljiva. To so moje izkušnje. V glavnem pečem po tem receptu, a sem tudi že pekla skrajšan čas in je bilo ravno tako dobro, sem dala tudi samo na mesenje in vzhajanje, le da se mi zdi, da traja predolgo. Upam, da mi bo služil dobro in dolgo, da bom probala še druge recepte, ki sem si jih izpisala na tem forumu. Dober tek in lp Irena