18. maj 2005 11:11
Se strinjam s pekom, da taki manjši kruhopeki, kot je moj, ne rabijo dveh lopatk - moj je Kenwood in sem z njim zadovoljna, res pa je, da nima programa za samo peko - lahko samo podaljšaš peko, ne moreš pa kar iz nič začet samo pečt.
Pregnete lepo, sploh na dolgem programu, kratkega skoraj ne uporabljam, razen kadar se mudi, saj včasih ne pregnete dobro in vedno je treba podaljšat peko na kratkem programu (jaz jo za 20 min.) - res pa je tudi, da je kratki program na keniju krajši kot pri drugih, kar je seveda plus - tudi z 20 min. dopeke je celoten čas še vedno precej krajši - tu pride 1h 20 min, pri drugih pa so kratki programi nekje okoli 2h - če se ti dostikrat mudi, je to pomemben podatek - meni je všeč, da je tu kratek program RES kratek! Ker v 2 urah naredim sama vsaj 2 kruha:)
Na dolgih programih je pa sploh super in ker kenija navadno uporabljam tako, da zvečer vse not naštimam in mu potem pustim, da naredi vse ostalo med tem, ko jaz spim, dam seveda lahko vedno na dolgi program, ker mi je ponoči vseeno, koliko časa on gnete:) in ker mi tako ni treba podaljševat peke je bolj praktično.
Program za testo dolgo traja za moje pojme (90min), zato navadno kar sama zamesim stvar, samo kadar kam grem vmes, pa zelo prav pride, daš not in ko prideš, je narejeno - samo jaz moram pazit pri kvasu, ker sicer gre vse čez, ker mi vse tako vzhaja:) Pa se navadiš in daš manj kvasa, pa je:)
Sicer pa lepo tesni in zelo lepo speče kruh, tudi po vrhu, ne samo ob straneh, kot so se nekateri pritoževali (za kateri aparat pa ne vem, malo poglej nazaj).
lopatka je še čisto v redu, kljub uporabi in kljub temu, da sem jo 1x po nesreči porezala z nožem (nisem vedela, da je lopatka še v kruhu, ko sem ga začela rezat) - kljub temu se nanjo nič ne prijema. Jaz sem s svojim zadovoljna, saj so mi bolj všeč manjši kruhomati, saj je kila kruha za nas dovolj, rajši imamo skoz svežega.
Sicer se mi pa zdi, da so vsi ti aparatki že kar ok in vsaj kaki 2 leti ti bo vsak služil (toliko ima moj garancije), tako da kakga strašnega tveganja ni:) pa na prejšnjih straneh je res veliiiiko tega že napisanega, poglej nazaj, od 50 do 70 strani nekje.
Veri