28. mar 2006 17:39
ežoj je napisal/a: |
veri,
ne strašit. Malo prej sem naredil testo za burek, brez težav ( 360 g. moke, 200 ml. vode, žlica olja, mal soli ). Mislim da ideja s paličnim mešalnikom ni dobra zaradi prevelikega števila vrtljajev.
Sicer, moj mikser ima dva " pripravka " ki so menda za testo, vendar nisem nikoli poskusil
ežoj |
Oprosti, saj nisem hotela strašit, tako sem prebrala tu, na kulinariki, me pa veseli, če ni res:) Mogoče bo tudi meni kdaj prav prišlo, čeprav jaz mesim tako rada, da tega dela ne dam nikomur drugemu, hehe:)
Ja, tisti drugi metlici sta za gnest testo - po mojih izkušnjah sta uporabni samo za kako testo za krofe, ki je malo bolj redko kot navadno kvašeno za kruh. Če je testo trše, moraš vse (mikser i posodo) sam držat v rokah (sicer imam namreč mikser na stojalu, da sam dela:) in potem mi je že vseeno, če še sama mesim.
V vsakem primeru jih zdaj ne boš več veliko rabil, saj ti vse to naredi kruhomat. Multipraktik ma po moje enako obratov ali pa celo več kot paličnjak, pa za vlečeno testo to itak ni problem - se splača probat, mogoče komu pride prav na kakem morju, kjer ni veliko pripomočkov... Jaz mam predpotopni paličnjak, ki ima rezila čisto zaščitena pod eno plastiko, ki se je ne da snet, vse skup je sploh v enem kosu, tako da ne morem probat...
jasna, fino, da grejo recepti naprej;) Bom poizkusila tudi tvj ajdov kruh.
Veri