15. jan 2005 6:08
Hojla, kruhopeki! Novica dneva: Veri je kupila kruhopek, ja Kenwooda v Merkurju za 15.990 sit in je super! Ima celo gumb za izklop zaslončka, ki ga tisti, ki sem ga kupila očetu (za 23 jurjev) ni imel:) No, seveda sem ga takoj sprobala in so vsi navdušeni - doma, pri fantu in v službi! Kruhek je bil rahel kot iz trgovine, tudi drug dan zelo dober in dokaj lep, samo spet mi je prevec vzhajal - ampak kaj čem, to je pač očitno res moja karma, ker se mi to dogaja pri vseh receptih, z vsemi kvasi in na vseh krajih... Se moram navadit, da dam manj kvasa kot v receptu pa pika! Poizkusila sem dolgi program s timerjem (tu sem dala manj kvasa) in hitrega, oba z rženo z Recinim receptom iz baze - kruh iz aparata za kruh. Se že veselim vikenda, bom naredila koruznega, rženega, ajdovega,... Joj, čakite se me, recepti bojo kar deževali:) Če koga kaj zanima, pa misli, da bom vedela, naj vpraša, sicer se pa grem igrat (ne gledat na uro, no!) Navodila so 100x boljše prevedena kot tista iz BOFa, kar je pomembno, ker jih v ang. ni! Saj nem. in it. bi nekako šlo, ampk tole je precej enostavneje:) Skratka priporočam! Aja, kar se tiče mase moke: jaz si niti približno ne upam dat niti deke več! Sem gledala, kako je vzhajal in je šel že za par cm čez rob, čeprav sem s pravo labortorijsko natančnostjo odtehtala in odmerila vse sestavine! No, na srečo se ni razlil čez in se je med peko malo sesedel, tako da je bil na koncu čisto raven, brez kapice. Delala sem z merkatorjevo belo moko in z enko rženo, ne vem, katero. Drugič pač še manj kvasa! Aja, v mojih navodilih piše, da če delate na hitrem programu, je dobro dat not vodo oz. tekočino, ki ima okoli 32 stopinj, tako je kruh rahlejši. Mogoče je že kdo omenil, pa se ne spomnim - tistemu oprosti, bolje 2x kot nobenkrat. kdor ima kruhopek, mu svetujem, da pogleda malo ta navodila, so zelo fajn! Receptov iz navodil pa še nisem sprobala... Pri tem aparatu se da nastavit timer tudi za hitri program (nekdo je pred časom spraševal), samo ga ne priporočajo. Tudi jaz ga ne bi, ker je na dolgem programu verjetno kruh še rahlejši, čeprav res tudi hitremu nič ne manjka. Joj, spet sem se razpričala! Ampak kaj, ko sem tako navdušena - nikoli nisem mela časa odrast, pa sem ostala tak froc Galja, ampak obljubim, da bom še dostikrat delala kruh na roke!Tako, za gušt, tudi mesila ga bom verjetno še dostikrat, ker mi je všeč:) Tako da se še vedno priporočam za dore recepte:) Samo večkrat ga bomo jedli - tudi ko za to ne bo časa:) Veri