2. jan 2005 17:59
Odgovor je SPET aktualen! Res sem sicer ze kupila Kenwoodov aparat in ga dala ocetu za rojstni dan (28.12.), ampak sem ga tudi ze nesla nazaj...
Seveda smo ga takoj, ko ga je dobil sprobali po preizkusenih receptih kulinarikov, vendar pa prvic: kruh ni ratal, bil je nizek in zbit in sploh ne dovolj pecen. OK, za nizkost sem bila verjetno sama kriva, ker sem dala premalo kvasa (5g) na hitri program, ampak motilo me je pa, da ga nisem mogala dat zapect oz. smo enkrat. Kasneje smo ugotovili, da ta KENWOODOV aparat NE ZNE SAMO PECT! Da se ne bo se kdo zafrknil! Progam peke je mozno uporabit samo kot podaljsanje peke, torej, ko je en program ze odpeke svoje in se to je mozno samo 1x! Ce torej ugotovis, da tvoj kruh ni dovolj pecen, das, naj pece se 10 min. in ugotovis, da bi bilo dobro se 5 min., to zadnje ni vec mogoce!
In pa ne mores v njem pect biskvitov itd... ker nima programa, ki bi samo pekel iz nule... Samo kruh. Si lahko mislite, kako sem bila razocarana, ko sem presurfala celo kulinariko in vse mozno o teh aparatih, napisala celo knjizico o kruhih za oceta, se posvetovala z vsemi moznimi in potem kupila aparat, ki naj bi bil res najboljsi, potem pa ni delal tega, kar bi oce najbolj rabil, ker nima pecice...
Sem vprasala oceta, kaj bi rajsi in se je odlocil, da bi rajsi malo slabsi aparat - po mnenju nekaterih - ki bi tudi pekel kot naj, ki tega ne zna. Zato bova sla spet v shoping in so vse informacije vec kot dobrodosle! Zame bi bil Kenwood verjetno sicer super, ker imamo pecico in bi se ze naucila, koliko moram podaljsat peko, da bi bilo 1xno podaljsanje dovolj, ampak ga trenutno se ne rabim tako nujno kot kaj drugega, zato bo se malo pocakal. Mogoce bojo med tem ze naredili kak tak aparat, ki bo znal pect in lepo spekel, mel super teflonsko kosarico itd...
Torej: PROSIM, PROSIM, PROSIM, da mi poveste cim vec o svojih modelih: problemi, ali dobro spece ali zazge en del, je tezko dobit kruh iz posode,... dobre lastnosti, predvsem pa v katerih modelih se da samo pest in imajo timer - tega bo tudi nujno rabil... Najlepsa hvala!
*Se vam bom oddolzila z recepti - za novo leto sem dobila aparat za vaflje od fanta in toaster in sem super zadovoljna:) Ko sprobam recepte iz navodil in od tu, dobite gotovo se kake moje variacije:)
Veri