20. dec 2006 22:31
Prosim za nasvet pri nakupu novega aparata. Ne mi naročiti, naj prelistam malo po forumu, ker sem prebrala vse od strani 71 do 131, pa imam še vedno nekaj vprašanj.
Do sedaj sem pekla kruh v Kenwoodu, pa se mi je žal pokvaril in ker se je napaka ponavljala, sem se odločila kupiti nov aparat. Premišljujem o Clatroniku ali Prfectu ter med večjim aparatom z dvema gnetilkama in manjšim z eno gnetilko. Tiste, ki imate izkušnje s katerim od teh aparatov prosim za pomoč.
Zanima me kolikšna je najmanša količina moke v večjih aparatih z dvema gnetilkama. Pri nas namreč med tednom pojemo bolj malo kruha in ga raje spečem manjšo količino (iz ca 350 - 400g moke) a čez vikend bi mi prav prišel malo večji, saj veliko pečem.Aparatov z dvema gnetilkama ne poznam, zato prosim, da mi zaupate vaše izkušnje. Zanima me tudi, ali je pri teh dveh aparatih (katerem) možna funkcija - samo pečenje. Pri Kenwoodu te funkcije (kot samostojne) namreč ni. Prav tako me zanima, ali je možno samo mesenje in vzhajanje testa brez peke. Vem, da lahko pred peko aparat ugasneš ampak če pozabiš, je pa le fino, da ne začne kar peči.
Vse tiste, ki imate izkušnje s temi aparati in ste mi pripravljeni pomagat prosim za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!
tetica1
Sporočilo je spremenil(a) tetica1 dne 20. dec 2006 22:46:57