22. apr 2006 6:53
jasna1 je napisal/a: |
................. Ko mi bo uspel na ta hitrem, bom sigurno napisala. Do takrat pa.....
jasna |
jasna1,
tole pri tebi, s kruhom na hitrem programu, je skoraj že magija!
Če daš skupaj kvas, moko ,vodo, pustiš nekaj časa, mora vshajat. Morda imaš premrzlo moko pa na hitrem programu ni dovolj časa za vshajanje, zaradi tega povečaj količino kvasa. Jaz na hitrem programu dam 1/3 kvasa, raztopim pa ga prej v mlačni vodi. Naredi nekaj poskusov, vse enako samo spremeni količino kvasa.
Pa še to: ponavadi ne govorimo o polomijah, evo kaj mi se pripeti: grem v Ljubljano po opravkih, nimam kruha, pa si rečem, naj me kruh pričaka ko pridem, sprogramiram stroj, da bo kruh pečen ko pridem. Pridem nazaj, kruh še topel, fajn. Izvadim ga: presenečenje, po vogalih sama moka v debelini cca 2 cm. Kruh : " nikakav", kot bi bil surov, totalno neužiten ( na hitri program dam kruh na novo, in ne umrem od lakote ). Vsega ne pišem, takrar sem po zapisal,kaj sem naredil: dal sem 1/3 kvasa, 500gr moke pa 375 ml vode ( namesto 275 ), in zaradi tega testo se sploh ni zamešalo od vse moke, vode je itak bilo preveč, razporedila se na še manj moke.........
lp
ežoj