29. sep 2005 11:01
Maja, jogurt navadno (vsaj pri meni) ni dodatek, ampak kar nadomesti vodo - v celoti ali pa delno, ne pa da bi dodala eno čličko ali kaj takega, to ne bo melo veliko vpliva... Sicer bo proti temu pomagala tudi karšnakoli maščoba_ olje, margarina, maslo,... Je pa seveda tak kruh bolj bogat:) Ali pa dodaj mičkeno več vode, da bo testo bolj mokro in kruh manj suh in se bo manj drobil - samo ne pretiravaj, čisto malo več:) V tem primeru boš mogoče morala dat malo MANJ kvasa, ker bo kruh lažje vzjajal, če ima več vode.
Recepte sem poštudirala sama, ker mi je totalen užitek ekperimentirat - probaj še ti, res je luštno, moka (bela) stane 45 sit pol kile in res ni nek denar, kvas je pa 13 sit cel zavitek, rabiš ga pa za pol kile cca 1/4 ali celo manj, če je čisto beli kruh, torej max. 3 sit... Voda je itak poceni... Tak da zaradi 50 sit ti ne bo noben težil, a ne? Žlica ovsenih kosmičev ali en navaden jogurt pa tudi ne presegata 50 sit... to pa tudi ni ne vem kaj... Tak da se ne sekiraj:)
Sicer pa lahko probaš moje recepte, linke sem dala zgoraj na ta forum, sicer so v gl. polnozrnati, ampak če je moj bratec, ki sicer je samo bel kruh... Probaj, mogoče pa bojo vseeno jedli... Sploh ržene kruhe - veliko bele in malo ržene moke - majo navadno tudi taki ljudje radi! Pa tistega z arašidi bi pomoje tudi pojedli:) Zeliščni je pa premočen, če ne marajo takih kruhov, tisti je že sam temen ko noč...
Veri