25. jun 2006 12:14
No, še jaz pristavim svoj piskrček. Pred nekaj dnevi sem postala lastnica kruhomata (darilo) in sem včeraj prvič poskusila. Kupljena mešanica za kmečki kruh (prva s police,ki mi jeprošla pod roke, neki hit mix od žita). Ker imam prste praviloma hitrejše od pameti, sem vlila tekočino v posodo in dala na vrh moko, zaprla pokrov in nameravala izbrati program, kot je bilo v navodilih z vrečke. Seveda sem spregledala, da bi morala program izbrati prej, preden sem posodo s sestavinami dala nazaj v stroj, in ko sem avtomat zaprla, se je kar vklopil nek naključen program in začelo je mesit...No ja, kar bo, bo, sem si mislila in pustila, da se zadeva konča, kakorkoli bo že (naknadno stiskanje po gumbih ni namreč dalo nikakršnega rezultata...)
No, konec je bil srečen - čeprav se je peklo po nekem drugem programu odpriporočljivega,je bil kruh super - hrustljava, lepo zapečena skorjica, sredica ravno prav mehka in sočna, skratka, brez pripomb.
Verjetno po tistem, da ima nor kmet velik krompir...Aparatek je res čudežen, ni kaj. Kaj bo šele počel, ko ga bom malo bolj obvladala...
Pozdrav vsem kruhopekom, Mamamia
mamamia