**** dubrovnik ****

dorka  

član od: 5.7.2006

sporočila: 119

tema odprta - 19. jul 2006 13:49 | ogledi: 2.780 | odgovori: 9

HEJ!EVO ZDJ KONČNO VEM KAM GREM NA MORJE PA ME ZANIMA ČE KDO VE KJE V DUBROVNIKU SO NAJBOLJŠE ŽURKE,DOBRE GOSTILNE,DOBRI BARI?!?!?

PA ŠE NEKI FANTOM GREVA V SOBOTO NA MORJE (Z AVTOM) APARTMA PA IMAVA REZERVIRAN V PONEDELJEK TAK DA SEBOVA 2 DNI LEPO POČASI DOL PELALA PA ME ZANIMA KAJ IN KJE BI BLO VREDNO OGLEDA DA BI SE USTAVILA? (PELALA SE BOVA OB MORJU NE PO AVTOCESTI)

FUL LEPA HVALA USEM

dorka

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

19. jul 2006 14:18

Ojla! Zakaj kričiš, Dorka? Tipkovnica ima tipko Caps Lock za izklop velikih črk. Poskusi jo kdaj uporabiti. Lep pozdravček! harmonija

dorka  

19. jul 2006 14:26

Ubistvu ne kričim ampak sem enostavno napisala z velikimi črkami!!!A je tle kakšn problem?!!?!?!?A tle se lahko piše samo z malimi črkami?!?!?!?!?!?!?!?!? Ja in vem da je na tipkovnici tipka Caps Lock!!! dorka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

19. jul 2006 14:30

Jaz bi izbrala pot z ovinkom - Sarajevo - Mostar - delta Neretve - pa potem na jug, proti Dubrovniku... Poglej zasebno pošto. Mamamia mamamia

mamamia  

19. jul 2006 14:31

Dorka, pravijo, da uporaba verzalk pri komunikaciji preko računalnika pomeni vpitje, dretje, zato te je harmonja opozorila. Uporaba malih črk pa pomeni običajen pogovor. Taka so pač nepisana pravila, tako da ne kar takoj zamerit. Mamamia mamamia

dorka  

19. jul 2006 14:40

Ok pol pa vem za naprej! Mamamia hvala ti!!! dorka

mamamia  

19. jul 2006 21:05

ZDaj sem pogledala, od kdaj si med nami. Veš, kaj vse se boš še naučila? , predvsem pa velikooooooo , Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jul 2006 11:27

Itinerar od mamemie je ta pravi. V Sarajevo se najlažje pride po ruti Zagreb-Županja-Tula-Sarajevo. Od Tuzle naprej se cesta vzpenja in tam ni, da bi tolkel hitrostne rekorde (to počnejo že domačini), skratka, le previdno. V Sarajevu svetujem hotel Daradanija (čez vikende se da prenočiti, čez teden je itak zaseden s poslovnimi gosti), ima dober price/performance ratio in je dejansko na začetku famozne sarajevske promenade. V Dubrovniku je ogromno zabave, je pa vprašanje, kaj te najbolj zanima in seveda, kakšna je tvoja kupna moč. Ko prideta v Dubrovnik (kje pa imata apartma: na Gružu, Piletu, Lapadu, pri Argentini...) stopi v prvi turistični urad in poglej, kaj se v smislu zabave dogaja ta teden - imajo zloženk ko solate. Preden se greš zabavat in če ravno nimaš apartmaja na Piletu, kupi avtobusno tedensko vozovnico za to, da se pelješ v staro mesto, od koder vozi čolniček na Lokrum, kjer so definitivno najboljše plaže. Druga varianta je Gradska plaža, tretja varianta so lokacije na Babinem Kuku. So tudi druge plaže, samo niso my cup of tea. Zabava: definitivno je treba pogledat vsaj eno predstavo na dubrovniških igrah. Če tega ne narediš, je tako, kot da nisi bila v Dubrovniku Po predstavi se gre na coctail v kultni kafić Talir (opozarjam pa, da ni najbolj poceni) Plesnjaki, ki niso terase: Babin Kuk, potem je še en klub od Straduna proti stari luki in se trenutno ne morem spomniti, kakšen naziv ima. Teras je kot solate. In zdaj moj najbolj dragocen namig: V Dubrovniku je zabava - ampak to je predvsem jagoda na torti. Dubrovnik se doživi tako, da se v brošurah prebere vse o spoštovanja vredni zgodovini te svobodoljubne republike (da boš vsaj vedela, zakaj imajo na zastavi napisano Libertas), o njihovi demorakciji (ko so vsak mesec volili novega šefa, da prejšnjemu ni stopilo v glavo), o intelektualcih iz tega področja (Držić, Gundulić), o Orlandu...in to zgodovino potem dobesedno srkaš, medtem ko zjutraj piješ kavo v Gradski kavani. Ko ukapiraš ta dubrovniški esprit, se potem obleci v najbolj seksi oblekice, se sprehajaj po Stradunu in ko se boš v zgodnjih dopoldanskih urah vračala iz kakega kluba in bodo cestarji ob treh zjutraj čistili Stradun, ker to počnejo že več kot štiristo let vsak dan, boš končno vedela, kaj pomeni, da si v Dubrovniku. Brez tega spoznanja je pa škoda denarja za apartma in bencin. Lep dopust. Vendelina jr.

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

20. jul 2006 14:11

Olja! Ja, tako kot pravi Vendelina jr. bi pa tudi jaz doživela Dubrovnik, mmmm!! Če se bosta vozila po Jadranski magistrali se splača pogledat Trogir- meni je bilo tam super, še posebej zvečer. Pa tudi Split, če še nista bila, je kar fajn za pogledat, samo ne kakšno soboto ali petek, ker je precej gneče zaradi trajektov. Pa tudi Pelješac je izredno lep. Fajn se imejta! tamara

dorka  

21. jul 2006 6:26

Ok ful hvala usem!Zdaj vs pa za slaba 2 tedna zapuščam ker : " mi gremo pa na morje se plavat naučit... " Jeeeeeeee končno grem na morje! Fajn se mejte,uživite pa se beremo k pridem nazaj!!! Lep pozdrav vsem! dorka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti