V nedeljo je moj sodelavec jedel bovške krape in bil nad njimi čisto navdušen.
Ima morda kdo recept?
Janina
V nedeljo je moj sodelavec jedel bovške krape in bil nad njimi čisto navdušen.
Ima morda kdo recept?
Janina
18. jul 2006 9:13
V reviji Lisa Slovenske dobrote so recepti za gorenjske krape, kozjanske krape, hajdinske krapince, rateške krape in kuhane ajdove krape. Če te kateri recept zanima ti lahko prepišem. jade
18. jul 2006 14:58
Recepta za bovške krape sicer ne vem, vem pa, da je testo iz moke in vode, nadev pa v glavnem iz tepk in orehov. Izdelava je menda precej zamudna. Je pa končni izdelek res dober. No, lahko se pa pozanimam za recept. Upam, da ne bom pozabila. Cornellia
18. jul 2006 16:19
Mi pa imamo markovske krapce. Kyara
20. jul 2006 20:37
No niso Bovški krapi ampak Bovški krafi....imam ga nekje založenega med svojimi recepti...bom pobrskala in takoj ko ga dobim,obljubim da ga napišem da boste lahko preizkusili eno najboljših Bovških specijalitet.... mmojca
21. jul 2006 22:06
Zagotovo je ta recept, za katerega je poslala link nb bolj pravi kot od Loni. Neka mamina znanka iz Soče pri Bovcu ji je parkrat prinesla domače surove krafe in bili so nekaj takšnega, zagotovo polnjeni s suhimi krhlji. ines
22. jul 2006 7:59
Ja, tistile krafi (ja, res so krafi in ne krapi - še mene je prej zmedlo) na linku od nb izgledajo kar pravi, edino en prijatelj iz Bovca, ki jih dela, je rekel, da naredi testo le iz moke in slanega kropa - če nisem česa zamutila. Zdaj moram pa res vprašat. In potem vam napišem še tisto verzijo. Cornellia
22. jul 2006 15:41
Suhe tepke so bile zame najbolši prigrizek doma pri starih starših, pa tudi sveže, na žalost jih je vsako leto manj. Bo treba kak nov drevešček posadit. Pa hruškovo vodo je mama kuhala iz njih. Te iz kompota so pa najboljše za prigriznit ali dat v kako sladico, jaz jih kar zmeljem in vmešam v kremo, pa nadev za štrudel ali štruklje. Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Gratinirani fuži s sirom in pršutom