Ali jo za zamrzovanje blanširam ali ne? Lani sem je nekaj blanširala nekaj pa zamrznila kar surove. Razlike v okusu ni bilo, ne vem pa, kako je z ohranjanjem vitaminov.
Hvala za nasvete!
zelvica
Ali jo za zamrzovanje blanširam ali ne? Lani sem je nekaj blanširala nekaj pa zamrznila kar surove. Razlike v okusu ni bilo, ne vem pa, kako je z ohranjanjem vitaminov.
Hvala za nasvete!
zelvica
16. jul 2006 10:33
Jaz vedno surovo narežem na obliki,ki jo bom rabila, najpogostejše so kockice, in nato surovo shranim v zamrzovalnik. Tako delam že dosti let in mislim, da tako ostanejo še največ vitamini noter, ker se ne obdeluje dvakrat toplotno. Kyara
17. jul 2006 22:28
Razlike v okusu skoraj ni, je pa manj gumijasta, če jo prej blaširaš. Tako kot korenje. Ma ja, če imam čas, jo blaširam. Drugače pa jo zrežem na kockice ali pa rezine, če jo nameravam ocvreti. Zanima me, če ste letos videle kje seme za kolerabo sorte Goliat. Na našem koncu je bila samo dunajska bela in modra. Goliat pa zelo dolgo ne oleseni in ni tako občutljiv na vreme, naredi pa res velike gomolje. LP juhicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pohorska gibanica
Hačapuri - gruzijski kruh