ker že vrabci čivkajo, da sem se totalno vrgla v sladoled in me ma verjetno že vesoljna kulinarika poln kufer z njim, me zdaj zanima še, če ima kdo kak link do kakih noro pregrešnih kup... Tudi če ni receptov, pa da so samo slikce, kako stvari lepo zgledajo naložene skup... Saj veste: sladoled, smetna, prelivi, vaflji, browniji, kukiji, nastrgana čokolada, čokoladne in sladkorne mrvice, bonbnočki, nasekljani lešniki, nalistani mandeljni, kak pudnig, kikirikijevo maslo... Vse to lahko izgleda super... Če pa so recepti, pa še toliko bolje...
Saj idej na splošno mi niti ne manjka: sladoledni špageti (vanilijev sladoled sitsnjen skozi pasirko za krompir) z jagodno kao paradižnikovo polivko, sladoledni snežak iz smetanovega sladoleda, razni sundaeji, sladoled med dvema keksoma, razni korneti, pa sladoledi v plasteh s sadjem in tako dalje... Ampak bi rada še kaj še bolj izvirnega ali odbitega... Kaj vse se da naredit iz sladoleda? Iz tort vem, da skoraj vse... Pri sladoledu pa smo malo bolj omejeni, saj imamo za dekoracijo cca 3 minute časa, da se ne stopi pred serviranjem...
Skratka zanimajo me kake internetne strani, kjer bi lahko dobila kake nore ideje za dekoracijo sladoleda:) Če se že afnam z exotičnimi okusi, pa da jih še predstavim malo odbito, a ne?;)
Hvala!
Veri