15. jul 2006 21:23
Pridružujem se še jaz. Pritisk imam tako nizek, da je enkrat cela bolnica vkup letela, tako paniko je zagnala ena sestra, ki mi je merila pritisk. To je bilo zjutraj ob 5 uri, ko še spiš. Bila sem v bolnici na operaciji žolča in ti primašira zjutraj sestra z toplomeri in merjenjem pritiska. Pa meri, pa meri in odleti. Kaj sem ji jaz govorila, sploh ni poslušala. Pa pride nazaj z ene 4-5 doktorji in me vsi gledajo kot deveto čudo, pa še oživljati me hočejo. Ko popolnoma znorim in se začnem na njih dreti, takrat nehajo in končno zvem, da sem imela pritisk 68/45. Jaz pa rečem, ja pa kaj, če celo noč ležiš in potem ti še v spalni komi meri pritisk. Naj me drugič zbudi in nato meri. No pa se je pesem ponovila drugo jutro in ko so zdravniki skup prileteli, smo se me v sobi tako režale, da niso več vedeli za kaj gre.
Pa sem dobila neke tablete,in ko sem jih jemala, je bilo stanje boljše, ko ne, pa slabše. Potem pa sem nehala z njimi, ker sem bila po njih nenormalno žejna.To je bilo pred 5 leti in sedaj več nevem, katere so bile te tablete.
Mi je pa zdravnik povedal, da ko je kriza, da ne moreš iz postelje vstat in se ti tema dela, naj pojem žličko hrena, počakam 2-3 minute in potem vstanem. To sem potem dolgo prakticirala in je kar fajn pomagalo.
Probaj manj česna jest, ker tudi česen znižuje pritisk. Pa šnops ga tudi znižuje.
Dviguje pa pritisk in ga uravnava čaj iz bele omele, med in rožmarin. Pa tudi navadni rman in kislo zelje.
Kyara