8. apr 2007 16:10
maji, vsaj talna reja se skoraj vedno dobi v ljubljanskem hipermarketu Merkator v Šiški, pašno rejo imajo pa ponavadi v našem lokalnem (trnovskem) "sosedu", med Gradaščico in LJubljanico, niso pa vedno:( Tudi jaz sem vedno jezna, če jih kje slučajno zmanjka - kaj ne morejo teh več naročit, pa bi ljudje te kupovali, če bo navadnih zmanjkalo, namesto obratno??? V trgovine, kjer jih nikoli ni, pa navadno sploh ne maram hodit - moj malu upor, hihi;) Talna reja je v navadnih kartonih, samo da piše gor jajca talne reje, pašna je pa navadno pakirana po 6 v zelenih kartonih. Sicer si lahko vedno pomagaš tudi s številkami, kadar nisi ziher. Na jajcu mora bit odtisnjeno, kako je bilo "pridelano": 1 je pašna reja, torej so kure zunaj, na svežem zraku in s strogimi predpisi, koliko jih je lahko na določenem prostoru in s čim jih hranijo, to ti tudi piše na notranji strani škatle in je prav lepo videt:) 2 je talna reja, to pomeni, da se kure lahko prosto gibajo po tleh, vendar so v zaprtih halah, torej ne pod milim nebom. Vseeno imajo precej več prostora in so seveda tudi hranjene z žiti. 3 je pa baterijska reja, to so tiste boge kure v kletkah, ki so manjše kot so kure, ki not "živijo". Vedno se mi srce trga, če moram iz karkšnegakoli razloga kupit ta jajca in imam potem še par dni slabo vest... Zato zdaj rajši nabavim več jajc naenkrat, tam, kjer vem, da jih imajo, kot pa da mi jih zmanjka in potem kupujem ta jajca nesrečnih kur... Cena sploh ni tako zelo višja, jaz si rajši kaj drugega ne privoščim, pa mam vsaj glede tega čisto vest... Še moj brat, ki je še študent, se je navadil kupovat taprava jajca, hehe:) On sicer zato, ker so boljša, ma meni je vseeno, zakaj, samo da jih;) Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 08. apr 2007 16:14:34