7. avg 2012 17:45
Lani sem kuhala ribezovo marmelado samo za pokušino (1kg osmukanega ribeza + 1kg kristalnega sladkorja) in je bila odlična.
Letos mi je mama zrihtala 12kg ribeza in sem dodajala malo manj sladkorja (0,7kg) na 1kg ribeza. Tudi ta je odlična s tem, da je malo bolj tekoča (ni želirala toliko, kot lani).
In ravno včeraj se mi je zgodilo, da sta mi sina zvečer, ko sem pripravljala večerjo, pojamrala da sta spila ves sirup sok (sirup sokove ponavadi kupim -razen bezgovega, ki pa ga letos nisem utegnila pripraviti...) in kako sta žejna... "Logično, Silva!" sem si rekla: "glej, kako je danes bilo vroče...!" In, seveda, gruntam, kje naj zdaj dobim sirup sok... In ravno sem mazala palačinke s super ribezovo marmelado, ki ji ni para.... In si mislim, kako sem bila butasta, da sem naredila samo marmelado, ne pa tudi sirup soka za žejne otroke...! No, pa se mi je posvetilo: pa saj recept za marmelado in sirup je isti! Samo, da je v sirupu malo več sladkorja! Meni nič, tebi nič, sem v vrč dala tri žlice marmelade, eno žlico sladkorja, hladno vodo in enih par ledenih kock... "Ta mala" dva sta spila dva vrča s komentarjem, da tak dobrega soka še nista pila...
To je še ena ideja, kako uporabiti marmelado...
Sporočilo je spremenil(a) silva dne 08. 2012 09:48