Za ljubitelje sirov

karmenslo  

član od: 12.2.2002

sporočila: 87

tema odprta - 6. jul 2006 14:30 | ogledi: 2.591 | odgovori: 3

Pozdravcek, se ponovno javljam iz dezele sirov (Francije). Cez vikend sem bila povabljena h kolegici na piknik. Imeli so gril in so nam ponudili eno super zadevico, mogoce je ze kdo sprobal.

Kupite cammembert v lesenih skatlicah. Skatlico odstranite in namocite za nekaj minut v vodi (da se na grilu ne zazge). Cammemberju odstranite papir in polozite sir v skatlico in zaprite. To potem dajte na gril (ne prevroce, najbolje nekje ob strani) in pustite nekaj minut, da se sir popolnoma stopi.

To smo potem jedli s kruhom, pomakas v stopljen sir ali peceno meso tudi.

da se naredit tudi v pecici sem ze probala!

no ena mala ideja

Karmen

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

8. jul 2006 22:03

Sirov "fondi" kot mu pri nas recemo je velikokrat na jedilniku.Imajo ga v dveh razlicnih okusih,sirov ali pa siri z zelisci.Zeloo dobro. marmeladka

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

9. jul 2006 9:37

Tudi jaz poznam to zadevo. Sir mi je prinesla hčerka iz Nemčije. Zelo dobro. Naredila sem pa v navadni pečici. Tanja

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

10. jul 2006 0:14

Tudi na Nizozemskem poznamo to zadevo in jo velikokrat naredim...Meni je super, če namakaš noter polnozrnati črn kruh! lp Nena Nena-morje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti