Barcelona

živica  

član od: 28.11.2002

sporočila: 307

12. jul 2006 9:16

Oooo, hvala vsem za priporočeno! Karte že imava, hostel sva tudi že rezervirala, tako da nama glede tega ni treba več skrbeti. Oboje sva dobila po ugodnih cenah, zdaj me pa zanima še, kakšne so kaj cene tam, da vem približno, koliko denarja vzeti s seboj, ker baje zelooo radi okradejo tujce... Bila opozorjena... Pozdravček, Živa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jul 2006 10:05

Cene so takšne, kot so. Na to ne moreš vplivati. Pravo vprašanje je, kakšna je tvoja kupna moč. Toliko, kot v povprečju porabiš na dan doma, boš porabila tudi v Barceloni. Jaz ne bi pretiravala z gotovino - obstajajo tudi kartice, poleg tega obstajajo tudi potovalni čeki. Čeke lahko shraniš tudi v trezorju od hostla. Pa kupi si tiste potovalne torbice za dokumente, ki se nosijo okoli vratu, Vendelina jr.

živica  

12. jul 2006 10:41

No, to, da cene so, kakršne so, mi je jasno, toliko bolj, da na to ne morem vplivati. Vedno, preden kam grem, se rada pozanimam o čim več stvareh, med njimi so tudi cene, vsaj okvirne... Vseeno hvala za mnenje. Lep dan, Živa

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

12. jul 2006 10:49

Barcelona je zaloooo draga. Če si želiš privoščiti spodobno hrano, pijačko tu in tam, vstopnine v različne muzeje, transport itd. lahko računaš kar na 100 € plus za dva. Drugače pa zdrava previdnost in vse bo v redu; s fantom pazita drug na drugega, predvsem na metroju in Rambli. strelka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

12. jul 2006 10:58

Na vseh potovanjih imam potni list, kartice in bankovce v tanki torbici okoli pasu, vedno pod majico, da se sploh ne vidi. Po žepih pa vedno samo nekaj drobiža, v kakšni bolj nevarni državi pa tudi že poteklo oziroma neveljavno kreditno kartico, po možnosti zlato. Se mi je to obrestovalo v Mehiki, ko so mi v metroju iz žepa ukradli denar in te stare kartice. Me prav zanima, kako so gledali, ko so zlato kartico tiščali v bankomat ali z njo skušali kaj kupiti, pa jim je kazalo, da si z njo nič ne morejo pomagat... Barcelona je sicer daleč od tega, žeparje pa imaš tako ali tako povsod. Nas, ko smo bili, sicer niso okradli, so pa enega našega sopotnika naplahtali s tistimi igricami na cesti, ko pokrivajo in odkrivajo kocke... Mamamia mamamia

neznan uporabnik

12. jul 2006 11:29

kakšne so cene v Barceloni res ni važno, ker če boš tam, potem boš šla zvečer po vseh teh uličicah kjer je nešteto barčkov oz. gostinskih lokalčkov-majhnih in povsod obloženih s TAPASI do stropa (tapasi so majceni obloženi kruhki,vendar obloženi s samimi dobrotami) no in te TAPASE moraš probar, ne moeš it namesto tega v trgovino kupit sendvič, ker to ni to, a razumeš in ne moreš it v trgovino kupit en liter vina v tetrapaku, ampak si MORAŠ poleg tapasov naročit en kozarec vina RESERVA ali vsaj CRIANZA in ja, to pa nekaj stane.Npr. en tapas (dvakrat za v usta) stane 1 do 1,5 evra, če hočeš biti sita jih poješ ene 1o čist komot in poleg popiješ lahko ene 2 kozarčka vina.Vino RESREVA je vsaj po 5-6 evrov.Jaz sem npr. s tapasi zvečer in poleg pil RESERVO (rdeče starano vino) zapravil tudi po 50 evrov, evo ti, tako je to.TO je tako, kot če bi v Prekmurju kjer delajo odlične gibanice v gostilni naročilo čokoladno torto za sladico, ali pa v Idriji ne bi probala žlikrofov, ali pa na BLEDU blejske kremšnite.Kamorkoli greš moraš probat (moraš prašat) njihove lokalne jedi, njihove navade in se poistovetit z njimi.Ja, to pa nekaj stane, ampak vedno se tega potem spominjaš in rečeš matr, kakšne ful dobre tapase sem jedla v Barceloni in kakšno dobro vino sem pila poleg....lahko pa ješ sendvič na klopci v parku in poleg piješ vino iz tetrapaka, ali pa vodo iz bližnjega vodnjaka. joze2

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

12. jul 2006 12:00

Seveda, ampak a bi na Gorenjskem tudi naročil gibanico? Ker tapasi niso Katalonski... Ne rečem, da se jih ne splača probati, ampak večina tapas barov v Barceloni je "turist trap", z izjemo nekaj baskovskih, kamor zahajajo tudi oz. predvsem lokalci (mimogrede, cene takšnih tapasov so od 1 do 2,5 €). Za katalonske specialitete pa se je treba malo potruditi in odšteti tudi kak evro več v tradicionalnih restavracijah. Ena od variant je že priporočeni Agut, lahko pa doma še malo pobrskam in sporočim. strelka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

12. jul 2006 12:54

Vsekakor se opremi z Barcelona Card - ves javni prevoz v Bars, pa tudi v okolici, (vlak do letališča, na primer) bo zastonj. Poleg tega imaš s to karto tudi popuste v muzejih in galerijah, tudi popust za nekaj koncertov, menda pa tudi v nekaterih restavracijah. In kajvemkajše - to je definitivno pameten na kup, Barcelona je kar veliko mesto in tudi tiste najbolj obvezne točke niso na peš razdalji. Mislim, da lahko karto kupiš v vsakem turističnem uradu, ti pa svetujem, da si jo kupiš preko interneta, boš imela 10% popust, pa še vožnjo z letališča (ki ni poceni) boš imela plačano. Barcelona ni Španija, smo v Kataloniji. Jezik je podoben provansalščini, retoromanščini, furlanščini; česarkoli se spomniš iz gimnazijskih francoskih, latinskih ali italijanskih let, bo sprejeto, če bo tudi malo šepavo, celo mnogo bolje kot brezhibna katalonščina. Če nisi prav sapo jemajoča mora/bionda, pa, če se ne barvaš v rdeče (to je v Španiji signal za vzhodno Evropo), ne boš štrlela ven. Kradejo povsod, najrajši tam, kjer kaže, da nekaj bo. Ne se preveč educiat. nola

živica  

12. jul 2006 14:46

Hvala za nekaj res praktičnih nasvetov, ki jih bova rada upoštevala! Naj ne izpade, kot da kompliciram, ker nisem tak tip človeka, vedno pa, kot rečeno, grem rada v tujino čim bolje pripravljena in opremljena z informacijami, kar se mi je doslej še vedno obrestovalo. joze2, absolutno se strinjam, da je potrebno poskusiti lokalne specialitete in mi za te nikoli ni škoda denarja. (mimogrede... v Prekmurju, od koder prihajam, težko dobiš pravo prekmursko gibanico, imajo pa ponekod odlične lignje... žalostno, a tako je) Živa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

12. jul 2006 16:58

Če se zanimata za živi svet, ne pozabita na akvarij, ki je res vreden ogleda. Živalski vrt še vedno propagira albino gorilo, ampak je ni - se pa vseeno splača. Lep pozdrav, Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti