11. maj 2012 8:43
Mene pa zanima koliko kopriv namočite in v kakšno količino vode, si ne predstavljam razmerje, ali to ni bistveno.
Bi rekli od oka ali po občutku.
irena66
11. maj 2012 8:43
Mene pa zanima koliko kopriv namočite in v kakšno količino vode, si ne predstavljam razmerje, ali to ni bistveno.
Bi rekli od oka ali po občutku.
irena66
11. maj 2012 9:10
Jaz sem imela lani tudi uši na fižolu. uspešno sem se jih rešila, ko sem jih pošpricala (v razmaku 2 dni) z mešanico mila za tuširanje in vode.
matejaoz
11. maj 2012 13:15
matejaoz je napisal/a: |
Jaz sem imela lani tudi uši na fižolu. uspešno sem se jih rešila, ko sem jih pošpricala (v razmaku 2 dni) z mešanico mila za tuširanje in vode.
|
Lahko prosim ,malo več napišeš o tem.Prvič slišim za kaj takega.Ali lahko uporabiš še na čem drugem.
Hvala za odgovor
kriznana
11. maj 2012 20:39
Nikoli ne špricam z ničemer proti ušem, vedno zraven fižola posadim tudi BOB in tako napadejo njega in potem mi pustijo fižol. To je mala žrtev.
franciska
12. maj 2012 5:41
Da ne odpiram nove teme. Kaj pa bolhe? Napadle so rukolo in pa malancane.Kakšen nasvet, kako se jih znebit? Hvala
gajka
12. maj 2012 7:10
To niso boilhe, to so bolhači. In mislim, da melancanov ne napadajo. Tudi proti niim pomaga lesni pepel.
rimljanka
12. maj 2012 17:56
Jaz pa uši na vrtu špricam z mešanico šnopsa in vode, 1 dcl šnopsa + 9 dcl vode in temeljito pošpricam.
Deluje na korenčku, špinači, fižolu.
lartep
12. maj 2012 22:30
Pri ušeh preverjeno pomaga šetraj - takrat ko se sadi fizol se poseje še šetraj in je stvar rešena, imate fižol pa še začimbo. Pri bolhah pa pomaga timijan. Tako da jaz preden ali pa takrat, ko sadim zelje, cvetačo,.. posejem zraven še timijan.
mamisi
14. maj 2012 9:39
Za koprivovo brozgo je potrebno namočiti 100g suhe ali 1 kg sveže koprive v 10 litrih hladne vode.
Tu je pa še članek o naravnih škropivih: http://www.kmeckiglas.com/index.php?option=com_content&
trac
14. maj 2012 9:46
Jaz sem lani posadila šetraj med nizek fižol, toda kljub temu je bilo polno uši. Potem pa sem pošpricala s sodo bikarbono in jih odpravila.
moj svetKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira
Hrustljav rogljiček s sladoledom