5. jul 2006 13:13
Mislim da malo pretiravaš, ker ni tako hudo verjetno.
Ja seveda, če si plačal jasno, je tvoje. Motijo me le tisti, ki misjijo, da lahko plačajo in je cel svet njihov in plačajo, pa delajo karkoli.
Po drugi strani pa seveda, tudi to je prinesel ljubi družbeni red... Če je tvoje, se moraš boriti, ker tisti lopovi, ki imajo manj, hočejo tudi imeti nekaj. Zato si je treba ograditi hišo, nabaviti psa. In končno, če varuješ hišo in vrt, zakaj je nelogično, da boš moral varovati še svoj gozd? Saj tudi avta ne puščaš nezakljenjenega? Varujte tudi svoj gozd in ne pozabite prijaviti nabranih borovnic in kostanjev Dursu
Če so v vašem gozdu vaše borovnice, so vaši tui okuženi klopi in pa, za kaj se ne borite da lahko pošteno plačate davek na vse te vaše sadeže?
Ker to je premoženje ne, toliko 100 kil, kot jih naropajo? Samo žal (zaenkrat) gobe, borovnice in kostanj niso Vaša last. In tui davek na gozd plačujete na gozd, ne na plodove. Sicer pa vsak kuža markira svoje ozemlje. Kako naj vem, da hodim po privatnem gozu, če ni nikjer nobene označbe?
In kako naj grem jaz, ki nimam gozda na sprehod po katerimkoli gozdu, če ne vem, kdo je lastnik, da ga vprašam za dovoljenje? Torej je bolje, da ne grem. Ker kaj, kmalu me bo lahko tožil lastnik, da hodim po njegovi gozdni potki? Jaz ga pa lahko kvečjemu tožim, da me je ugriznil njegov okužen klop.
Mislim zdrava pamet, kje si. Zdaj se bo ljudi že preganjalo, če greš v gozd, ki je povrhu še zanemarjen in poln borovnic. A bolje da zgnijejo, kot da jih nabere nekdo, ki ni lastnik. Tudi če je le ta 1000 km daleč (kot je lastnik veliko gozdov pri nas).
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
PS - Zaradi mene se lahko tudi drugi lastniki gozdov pritožite čez mene v tej temi, noben ne bo sankcioniram. Izražam svoje osebno stališče, ne stališče urednika Kulinarika.Net, da ne bo pomote.