Imam velik problem. Letos so mi izredno'>no uspele buče špagetarice, ker jih imam prvo leto lepo prosim za nasvete. kako jih pripraviti.
Rada bi presenetila moje drage danes za kosilo . Mi boste pomagali?
Dadaja
Imam velik problem. Letos so mi izredno'>no uspele buče špagetarice, ker jih imam prvo leto lepo prosim za nasvete. kako jih pripraviti.
Rada bi presenetila moje drage danes za kosilo . Mi boste pomagali?
Dadaja
2. jul 2006 11:49
Celo bučo skuhaš - ko je kuhana poči , potem izdolbeš z vilicami meso , katero je podobno špagetom. Zdraven ponudiš še preliv. Sedaj odhajam na kosilo, bom pogledala v knjigo pa pozneje sporočim. tutifruti
2. jul 2006 15:15
Buča špagetarica s porom in kaprami 1 buča špagetarica 4 srednje veliki pori 4 stroki česna 5 srednje velikih paradižnikov 3 žlice oljčnega olja 2 žlici kaper parmezan in peteršilj, sol, poper Bučo špagetarico neočiščeno po dolžini prerežemo (če je velika) ali pa celo 20 min. kuhamo v večjem loncu. Por po dolžini narežemo na široke trakove in ga poparimo, V kozici na olju prepražimo sesekljan česen, dodamo na kocke narezan paradižnik, sesekljan peteršilj, kapre, por, začinimo in vse skupaj dušimo še 5 min. Ko je buča kuhana, z vilicami izdolbemo vlaknato bučno meso. Bučne špagete razdelimo po krožnikih, dodamo omako in potresemo s parmezanom. Gratinirana buča špagetarica 1 buča špagetarica 200 g gorgonzole 100 g parmezana sol, poper Bučo špagetarico (mišljena je verjetno zelo velika) razrežemo na štiri enake dele, odstranimo seme in nad paro dušimo 10 min. Kose špagetarice položimo v namaščen pekač. Bučno meso zrahljamo z vilico, da nastanejo špageti, solimo, popramo in potresemo s sirom. Gratiniramo v pečici od 8 do 10 min, pri 220 st. Celzija. Današnje kosilo je že mimo (vsaj pri nas) pa vseeno dober tek! (Zanima me kje so že bučke , mi smo zgleda v sibiriji - še nič.) Žal letos nimam nič špagetaric, pred leti pa velike. LP tutifruti Sporočilo je spremenil(a) tutifruti dne 02. jul 2006 15:22:25
2. jul 2006 19:05
Hvala za recepte, bodo pa jutri prav prišli. Bučke imam letos v rastljinjaku, tako, da smo prvo bučko (Cukini) pojedli že 18. 6. sedaj pa navadne bučke že delim sosedom. Kako pa se te bučke držijo čez zimo? Dadaja
2. jul 2006 22:25
teža ploda. 1,5-3 kg čas skladiščenja: 6-10 nesecev tudi preko enega leta Pazit je treba, da se kakorkoli ne poškodujejo in se hranijo v primerno toplem prostoru. Jaz imam eno sorto (ne vem imena) katero sem imela leto in pol. Lansko imam tudi še eno je pa oranžne barve-meso. Moji takih ne marajo zato jo imam bolj za okras. Kaj pa cukine ste že vlagala, delala kakšno pito in pecivo, juhe? tutifruti
3. jul 2006 1:07
Lani smo nekaj špagetaric "pozabili" na vikendu, v prostoru je cca. 16 st.C, sicer pa je bolj suho. Včeraj smo pojedli zadnjo in je bila super!! JasnaV
3. jul 2006 8:56
Jaz tudi e imam lanske pagetraice. Tudi jaz jih hranim tako, kot je napisala JasnaV. Sicer pa jih lahko uporabi kot ostale bučke, imajo precej čvrsto meso. rimljanka
3. jul 2006 9:17
Mi prosim lahko opišete kako izgladajo buče špagetarice? Mogoče je kje kakšna slika za videti ? LP Marta
3. jul 2006 10:14
Takale je, samo moje so dosti boilj podolžno rumeno zeleno črtaste. Jih pa ima Semenarna v prodajnem programu (Vsaj lani sem jih kupila). http://edis.ifas.ufl.edu/MV141 http://www.tradewindsfruit.com/spaghetti_squash.htm Upam, da sem kaj pomagala, prekmurki in ostalim. rimljanka
3. jul 2006 10:15
www.botany.com/ cucurbita.html www.humeseeds.com/ sqshvs.htm www.veseys.com/ store.cfm?product=1287 LP cervus
3. jul 2006 10:52
Dekline ,hvala vam in prijeten dan! MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganski sladoled z navihanci
Hrustljava solata