21. jul 2006 12:49
sara, sadni: višnjevi ali borovničevi super pašejo v vročini! so dobri tudi, če so sparjeni, kar ni ravno pogosto za pecivo...
Strojček za sladoled
Joj, si pa zadela! odprla pandorino skrinjico! To se bojo spet vsi križali, če se razpišem:).... skratka, ja, meni (in vsem, ki me kolikortoliko poznajo:) se je super splačal! Gara ko hudič! Sladoled zunaj sploh ni več tako dober, ne vem, kako so se lahko vsi najini najljubši sladoledarji tako pokvarili v zdanjem mesecu, odkar imam strojček! sva ravno zadnjič ugotavljala, da nikjer ni več tako dober sladoled... Čudno res!
Ja, a zakaj se splača? Evo, 10 razlogov:
1. sladoled je boljši (kot kupljen)
2. sladoled je tak, kot si ga želiš - okus in sestavine
3. sladoled je bolj zdrav, nima raznih dodatkov (beri "zlobnih Ejev") v normalnih količinah to sicer ni tako važno, ampak pri količinah, ki jih pojeva midva, se pa bi celo znalo poznat, hehe
4. sladoled lahko narediš brez maščbe, če pride prijateljica, ki hujša
5. sladoled lahko narediš brez mleka ali jajc, če pride na obisk alergik
6. sladoled lahko narediš točno tistega okusa, ki ti je trenutno zapasal
7. lahko se igraš in experimentiraš z okusi, ki jih ne boš dobila v nobeni sladolednici:) Zeleni čaj z ingverjem, recimo - ne moreš verjet, pride prav dobro! Ali pa figov sladoled! ali ....
8. sladoled lahko narediš kadarkoli, lahko ga ješ ob 12h ponoči, če si ga zaželiš, tudi če ga od prejšnje runde ni več v zmrzovalniku:) rabiš za večino sladoledov cca 1 uro z zmrzovanjem vred, odvisno kakega delaš, nekateri so gotovi v pol ure:)
9. lahko delaš eksotične kupe, kakršne si prej samo sanjala, s kombinacijami okusov, ki so ti všeč in probavaš nove:)
10. ker je "ful kreativno":) oz. lepše povedano zelo ustvarjalno
Sladoled iz strojčka nima velikih kristalov in je lepo mazav, kar je sicer težko dosešt, da se samo z določenimi recepti, ki pa so vsi brez izjeme narejeni s precej mastnimi stvarmi: veliko smetane, jajc, mascarponeja... V strojčku so pa tudi sorbeti lepo mazavi:)
Sladoled naredita oba strojčka lepo, je pa ta, ki sam zmrzuje bolj praktičen, če delaš več sladoledov zapored, pa ni ti treba met non stop tiste posode v zmrzovalniku... Je pa velik in drag in se splača samo, če delaš reeees veliko sladoledov in to ne samo poleti. Ampak meni se je vseeno splačal, ker mam toliko veselja z njim:) Za začetek pa si rajši kupit tistega cenejšega, jaz sem si takega za 7 jurjev, pa sva se lepo mela skupaj, zdaj gre na morje, pa bo tam delal:)
Veri