Pranje moških hlač

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

1. jul 2006 12:58

Saj ne smrdijo, če pa z K2R čistim in špricam ter frišam z OXI jem. Sem samo hotela povedati, kako jih sfrišaš in fleke odstraniš. Se opravičujem, če sem se kje zatipkala. Hlače pa so vse iz takih materialov, da se dajo prati v stroju na program volna z sredstvi za pranje volne.Potem pa likanje preko krpe in uala, to je to. Kyara

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

1. jul 2006 15:16

Kyara,ti lahko daš vse KKJJJE, ki hočeš, če ni v stroju oprano in splahnejno, smrdi in konec, me ne boš prepričala drugače. Isto kot če bi dala na prepoteno pazduho, deodorant, lepo te prosim. Ej, da mi nebi slučajno zamerila, jaz povem kar mislim. lp

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

1. jul 2006 15:30

Kyara tegale tvojega frišanja hlač ne razumem najbolje. Namreč v službi nosim uniformo in so mi tele stvari poznane okoli "saj niso umazane so samo prešvicane". Hlače pač morajo v čiistilnico in pika pa čeprav nimajo madežev. To je pač v paketu urejenosti. LP Matjaž

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

2. jul 2006 14:19

Izgleda, da bom morala prekmursko pisati, da bom povedala svoje mišljenje in me boste vsi razumeli. Sory! Od prehitrega razmišljanja in prevajanja v slovenščino nisem napisala, da imam poseben likalnik. V njega potem nalijem tale OXI za fleke in umazanijo, dodam malo K2R tekočine in malenkost vode. Vse to gre v rezervar od likalnika. Spada pa v tisto modrijo od Kirbija - mislim na likalnik. No potem hlače lepo pošpricam in polikam. To je isto kot ene vrste pranje. Ko pa so umazane bolj oziroma po večkratni nošnji, pa gredo v pralni stroj in ob koncu sezone v čistilnico. Ne morem si privoščiti, da bi hlače od uniforme po 1x noši takoj prala, ker dobi samo 2 hlače in 1 sako. Kaj bo pa potem oblekel? Sušilca pa nimam , ker tako moderni pa nismo. V službo pa mora iti in to čist in polikan. No ja, pa saj nima veze! Glavno, da je moj čist in polikan! Kyara

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

2. jul 2006 14:40

Imam moža v uniformi-hlače na črto in bela srajca.Perem jih kar sama,na programu za volno in z tekočim detergentom.Po vsakem sobotnem žuru(je varnostnik)si čistilnice žal ne morem privoščiti. Bernarda

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

2. jul 2006 14:45

Tudi policijske hlače na rob prenesejo pralni stroj. Preverjeno. jade

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

13. jul 2006 16:00

Malo pojdita pogledat v Zaro in še kako tako malo bolj "neklasično" štacuno. Dobijo se tudi lepe hlače na rob iz raznoraznih mešanic volne in viskoze, ali še česa. Moževe hlače vse perem v stroju na programu za občutljivo perilo in s tekočim detergentom. Obesim jih potem tako da že visijo za spodnji rob in jih je potem lažje zalikati. Likanje je res bolj kriza ampak z malo vaje gre. Da bi jih vsakič nesla v čistilnico jaooo bi denarnica trpela. Mož hlače namreč tako "obdela" da je groza - pod koleni gube da jih valjar ne zlika, da o madežih od potu niti ne govorim. Take hlače pač ne zdržijo več kot dve sezoni (predvsem se jim potem pozna neprofesionalno likanje) ampak tudi ne stanejo celo premoženje. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

13. jul 2006 22:53

Vsi volneni izdelki se lahko čistijo (tudi ali občasno) tako, da se obešeni na obešalnik dajo na čiščenje v času megle (npr. čez noč) ven. Na tak način se volna čisti in oblačila se kar sama "polikajo". Spravite jih pravočasno, preden posije sonce. Lipa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti