4. sep 2006 22:02
Maxim Premium 750 ml – kremni jogurtov sladoled, z mareličnim polnilom No ja, jaz imam še vedno najraje čokolado in lešnik. nenika14
4. sep 2006 22:02
Maxim Premium 750 ml – kremni jogurtov sladoled, z mareličnim polnilom No ja, jaz imam še vedno najraje čokolado in lešnik. nenika14
4. sep 2006 22:50
Brez zamere jass, ampak Mastro Lindo (odgovorila anamarija1) je bil tudi pravilen odgovor, namreč mastro tudi pomeni mojster.
5. sep 2006 8:06
Dobro jutro. Nenika14 beseda je tvoja, Andrejka nič zamere ne bo, je pa tako, da sem jaz imela v glavi tega, ki sem ga napisala. Mastro Lindo ne poznam, sem pa kolebala, ker se mi je zdelo, da bo nekaj takega. Sem pa doma v nemščini , ne v italjanščini, tako, da nisem bila sigurna zaradi prevoda besede mastro. Verjetno obstaja še v kakem drugem jeziku tudi podobna zadeva. Lep dan. jass
5. sep 2006 8:48
Živjo, sem se za zajtrk ravno z mafini sladkala, pa me zanima od kod izhajajo in kdaj so se ljudje začeli crkljati z njimi? nenika14
5. sep 2006 10:22
Izhajajo iz Velike Britanije (11. stoletje). Beseda izhaja iz francoske Moufflet, kar pomeni mehak. V 19. stol. pa so Američani "ustvarili" muffin, kot ga poznamo danes. Atina
5. sep 2006 10:56
Bravo Atina, moji zaenkrat najljubši so pomarančni z borovnicami, preliti s temno čokolado ... Njammmmi! Beseda je tvoja. Lp nenika14
5. sep 2006 11:43
Ker se že sladkamo z grozdjem, eno vinogradniško vprašanje: Naštejte vsaj 20 sort grozdja, ki rastejo v Sloveniji. Atina
5. sep 2006 12:16
Evo to raste pri nas: -žametovka -šmarnica -modra frankinja -gamaj -kraljevina -glera -laški rizling -muškat -rumeni plavec -zelen -zeleni silvanec -pergolin -bela žlahtnina -šipon -štajerska belina -rebula -merlot -beli pinot -sivi pinot -modri pinot -renski rizling -rumeni muškat -chardonnay -sauvignon Pa še marsikaj drugega. jass Sporočilo je spremenil(a) jass dne 05. sep 2006 12:17:32
5. sep 2006 12:19
Rebula, Chardonnay,Merlot, Modra frankinja, Pikolit , Sivi pinot, Cabernet sauvignon, Zeleni sauvignon , Sauvignon , Cabernet franc, Metliška črnina, Verduc, Beli pinot, Modri pinot, Rumeni muškat, Kerner,... katti
5. sep 2006 12:20
Si me prehitela, hi hi ... kattiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
Pivski kruh