29. dec 2014 23:03
Točno tako, lahko oboje, pa kakšne marelice bi tudi lahko bile.
Elaphus, na vrsti si .
Balenka
29. dec 2014 23:03
Točno tako, lahko oboje, pa kakšne marelice bi tudi lahko bile.
Elaphus, na vrsti si .
Balenka
30. dec 2014 8:09
Ok, ok. Ne vem pa, čemu tisti trije smejkoti .
Torej: kaj pomeni kratica SHU in kaj predstavlja?
lp
cervus
30. dec 2014 8:15
Skupek hudih učk , če se kakšne lepe punce zberejo na kakšnem klepetu
Predstavlja seveda te punce
Ognjič
30. dec 2014 9:13
Po mojem nekaj v zvezi s tem ... (ampak ne štejte tega za odgovor, ker do pojutrišnjem nimam časa zastavljat vprašanja...:))))) lp, proxima
30. dec 2014 9:23
Ognjičkin odgovor je lepši, proximin bolj realen.....pa smo pri jari kači in steklem polžu!
lp
cervus
30. dec 2014 9:58
V temmrzzzzzlem vremenu pustite in naj lepo otrpli čakajo pomald (v upanju, da zemlja ne pomrzne do njih). Predlagam, da nadaljuje Ognjič (ker proxima itak ne more, pravi, lahko pa ima v dobrem eno nadaljevanje, ko se bo kolesje tele igrice spet zataknilo................)
rimljanka
30. dec 2014 12:34
, nočna mora mojega otroštva v času pravljice za lahko noč, tale jara kača in steklen polž!
, elaphus, a stekel je bil?
p.s. strinjam se z rimljankinim predlogom, saj ne, da to kaj dosti vpliva na elaphusovo odločitev, pa vseeno
lp
mzm
30. dec 2014 15:21
Stekel, ja, čeprav je bil meni v otroštvu vedno pred očmi stekleni - kaj sem pa vedela, kaj pomeni "stekel" . In vedno sem se čudila, kako stara mama furt na furt napačno izgovarja besedi "steklen polž"
lp
cervus
30. dec 2014 20:15
O jari kači in steklem polžu, ali ima ta pravljica sploh zgodbo, ali je samo vprašanje ?
Mene so na primer vprašali: "Katero pravljico naj ti povem? O jari kači ali o steklem polžu? " O polžu!"
"Ampak je od jare kače daljša!" - "No pa o kači!" - " Pa je o steklem polžu lepša!" In to prepričevanje se je vleklo v nedogled, zgodbic pa še danes ne vem.
Katrca11
30. dec 2014 23:58
Katrca11, ja, prav zato je bila to moja nočna mora
Očitno sem iz enakega razloga kot elaphus razumela steklen namesto stekel
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burger s Kraljevo fit štručko
Pirin kruh s semeni